Cahit Özkan: Hasret bitip gelseydi Cumhurbaşkanımız ne yapacağını gösterecekti

"Sayın Cumhurbaşkanımız FETÖ’cülere mesafeyi her zaman koymuştur"

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2012’de Fethullah Gülen’e yaptığı “Hasret bitsin” çağrısını hatırlatarak “Hasret bitip gelseydi, Cumhurbaşkanımız ne yapacağını gösterecekti” dedi.

Kanal 42 TV’de yayınlanan Sümen Altı programının bu haftaki konuğu AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan oldu.

Özkan, Erdoğan’ın 2012 yılında Gülen’e yaptığı “Hasret bitsin” çağrısını ve yine Erdoğan’ın 17-25 Aralık sürecinde dönemin "Gülen cemaati"ne yönelik olarak söylediği “Ne istediler de vermedik” sözlerini hatırlattı.

 

Özkan, şu ifadeleri kullandı.

Hasret bitip gelseydi, Cumhurbaşkanımız ne yapacağını gösterecekti. Sayın Cumhurbaşkanımız FETÖ’cülere mesafeyi her zaman koymuştur. Cumhurbaşkanımız ne dedi? ‘Ne istedin de vermedik’ dedi. Yahu bugün Türkiye’de kim olursa olsun. İster özel sektör ister STK, dernek, vakıf… ‘Ülke, gençlik ve eğitim için çalışma yapıyoruz’ derse devlet olarak biz bunlara gönül açmak zorundayız. Ne istedin de vermedik? Haa devleti istersen devleti veremeyiz. Çünkü devlet, 85 milyonun devleti. Onun bunun ele geçirdiği devlet olamaz.

"AK Parti, zaten FETÖ’cülerin giremediği bir yapı"

Ayrıca "Cumhur İttifakı FETÖ’cülerin dizayn edemediği bir ittifaktır. MHP de bunlara direnmiştir" görüşünü dile getiren AK Parti'li isim, şöyle konuştu:

 AK Parti, zaten FETÖ’cülerin giremediği, FETÖ’cülerin ele geçiremediği bir parti olmuştur. Onun için 17/25 Aralık püskürtülmüştür. Cumhur İttifakı FETÖ’cülerin dizayn edemediği bir ittifaktır. MHP de bunlara direnmiştir.  1960’lardan beri damla damla sızarak mevzi kazanan bir terör örgütünden bahsediyoruz. ‘15 Temmuz’dan sonra KHK ile atılan FETÖ’cüleri yeniden göreve getireceğiz’ diyen CHP ‘FETÖ’cülerin bütün dönemlerdeki sızmalarını biz destekledik’ demiş olmuyor mu? CHP, bunların FETÖ’cü olduğunu bile bile ve darbeyi gerçekleştirdiklerini bile bile ‘Biz hükümet olacağız’ diyorlar. Cumhur İttifakı bir eksendir. Bir tarafta FETÖ’nün nüfuz edemediği diğer taraftan da FETÖ’nün dizayn ettiği yapı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU