İmamoğlu: İstanbulluyu, plaka üzerinden üç beş insanın rant elde etme düzeninden kurtaracağım

“UKOME'nin üye yapısını uydurma bir yönetmelikle değiştirerek karar almamızı engelleyen akılla İstanbul halkı adına hesaplaşacağım"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, şehrin taksi sorunuyla ilgili yaptığı açıklamada “Ben İstanbulluyu, plaka üzerinden üç beş insanın rant elde etme düzeninden kurtaracağım. Bunun başka yolu yok” dedi.

İmamoğlu, 750 minibüs ve 250 dolmuşun taksiye dönüşümü için düzenlenen “İstanbul’a 1000 yeni taksi” etkinliğinde konuştu.


“İstanbul halkı adına hesaplaşacağım”

CHP’nin İBB’yi kazanmasının ardından iktidarın Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü’ndeki (UKOME) üye çoğunluğunu belediyenin elinden almasını hatırlatan İmamoğlu, “UKOME'nin üye yapısını uydurma bir yönetmelikle değiştirerek karar almamızı engelleyen akılla İstanbul halkı adına hesaplaşacağım. Asla vazgeçmeyeceğim, bunu söyleyeyim” diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Zamları siz mi yapıyorsunuz, ben mi yapıyorum?"

İmamoğlu, akaryakıttaki zamlara da değinirken şunları söyledi:

Zammı yapan Ekrem İmamoğlu değil ki, zammı yapan benim gariban esnafım da değil. Mazotu siz mi zamlandırıyorsunuz kardeşim? Doğalgaza siz mi zam yapıyorsunuz? Enflasyonu yüzde 30'a siz mi çıkardınız? Ben mi çıkardım? E çıkaran bu ülkenin ekonomisini yöneten akıl, o akılsa mecburuz sizlerin de işinizi yapmaya sağlamaya. Biz regüle ediyoruz.

"Birileri her şeye tek başına karar vermeyi gelenek haline getirmiş olabilir"

Gizli hesap yok. Birileri tek başına her şeye karar vermeyi bir gelenek haline getirmiş ve ona biat etmiş olabilir. Biz 16 milyon İstanbulluya biat ettik. Şeffaf olmaya devam edeceğiz. Burada 2 gün boyunca noter huzurunda kura çekilerek taksiler belirlenecek.

İBB Başkanı, "Ben İstanbulluyu, plaka üzerinden üç beş insanın rant elde etme düzeninden kurtacağım. Bunun başka yolu yok" ifadelerini kullandı.

Bin yeni taksi, iki gün sürecek kura çekiminin arıdndan belirlenecek.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU