"Uyuşturucu tacirlerini yakalamaktan" ödül alan polisin aracından 25 kilo eroin çıktı

Kovalamaca sırasında 3 polis ve 4 vatandaş yaralandı

Fotoğraf: AA

Konya Emniyet Müdürlüğü Narkotik ve İstihbarat şubelerinin ortak çalışması sonucu polis ekipleri, önceki akşam polis memuru Cumhur A. yönetimindeki otomobili durdurdu.

İddiaya göre, kimlik kontrolü sırasında Yüreğir İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis Cumhur A., uygulama noktasından meslektaşı Yasin Noyan'a çarparak kaçtı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Polislerin takip ettiği otomobil, Ereğli- Adana karayolunda bir başka araca çarptı ve  4 sivili yaraladı. Hasarlı kazanın ardından polis ekipleri Cumhur A. ile araçtaki eşi Nurcan A.'yı gözaltına almak istedi. Ancak Cumhur A., meslektaşlarına direnince yaşanan arbedede bir polisin parmağı kırıldı, bir polis ise beline aldığı darbe sonucu yaralandı.

Şüphelinin otomobilinde yapılan aramada 48 paket halinde 24 kilo 600 gram eroin ve 2 silah ele geçirildi.

Konya Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen şüpheli Cumhur A. ile eşi Nurcan A., sorgunun ardından çıkarıldıkları savcılıkça 'uyuşturucu madde ticareti' suçlamasıyla nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Cumhur A.'nın, 20 Mart 2019'da bir uyuşturucu operasyonunda kaçan şüphelileri yakalamak için gösterdiği 'üstün gayret' nedeniyle ödüllendirildiği ortaya çıktı. 

Operasyon nedeniyle polis memurları Cumhur A. ve İ.Y., Türk Polis Teşkilatı'nın 174'üncü kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında dönemin Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın elinden 'Başarı Belgesi' almış.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU