Akit yazarı: Atatürk Kültür Merkezi’nin yapılması sebebi ile AK Parti’ye teşekkür edecek değilim

“AK Parti’ye alternatif gösterilen partilerin tamamı ülkenin tamamını opera binalarıyla doldurmayı düşlüyor”

Fotoğraf: AA

Akit gazetesi yazarı Ali Karahasanoğlu, bugün tekrar açılacak olan Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) yapılmasını eleştirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bugünkü köşe yazısında “Atatürk Kültür Merkezi’ne ihtiyaç yok. Opera sahnelemek için, o güzelim yere, öyle bir bina yapmaya gerek yok. O binaya, o kadar para harcamaya, hiç gerek yok” görüşünü savunan Akit yazarı, şu ifadeleri kullandı:

Atatürk kültür Merkezi’nin yapılması sebebi ile, AK Parti’ye teşekkür edecek değilim.. “Çok güzel bir iş başardılar” diyecek değilim..

Hani ortada “Bize yetki verilse, Atatürk Kültür Merkezi’ni yeniden yapmazdık.. Bu ülkenin opera binasına değil, köprülere, yollara, fabrikalara, okullara, camilere ihtiyacı var..” diyen bir parti olsa.. İktidara gelebilecek olsa.. “Acaba o partiyi mi tercih etsem” diye de düşünebilirdim.

Ama.. Bugün AK Parti’ye alternatif gibi gösterilen partilerin hemen tamamı.. Bırakın Atatürk Kültür Merkezi ile yetinmeyi.. Ülkenin hemen tamamını, benzer opera binaları ile doldurmayı düşlüyorlarsa.. Düşlemeyenler de.. Düşleyenlerle kol kola girip, Atatürk Kültür Merkezi’nin tam karşısına Taksim Camii’ni yapıp ibadete açan Tayyip Erdoğan’ı devirmeye çalışıyorlarsa.. Ülkede imam hatip yerine bale okulu, dans okulu açmayı hedefleyenler iktidara yürüdüklerini iddia ediyorlarsa.. Bir iki tane, “Bale okulu pek de zorunlu değil” diyen parti olsa bile.. Onlar da şimdi, her yeri bale okulları ile doldurmak isteyen CHP ile yol yürümeye kalkışmış ise.. Bize de.. “İçlerinde en iyisi, açık fark ile, AK Parti” demek düşer..

 

Akit, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU