Babacan: Fahiş fiyatların nedeni Sayın Erdoğan’ın ipe sapa gelmez ekonomi yönetimi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Sayın Erdoğan, kendi belirlediğiniz fahiş köprü ve otoyol fiyatlarıyla mücadele etmek için kimi görevlendireceksiniz?" diye konuştu

Fotoğraf: Deva Partisi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan partisinin İstanbul Çekmeköy İlçe Kongresi'nde konuştu. 

2016-2020 yılları arasında silahlı terör örgütü suçundan en az 1 milyon 576 bin 566 adet soruşturma başlatıldığını kaydeden Babacan şöyle devam etti:

Türkiye’de birileri, terörle mücadele ediyoruz diye diye, kendi vatandaşıyla kavgaya tutuşmuş. FETÖ’ye, PKK’ya karşı verilen haklı mücadelede bakıyoruz, kurunun yanında yaş da yanıyor.  Temel ceza hukuku prensiplerinin görmezden gelindiğine şahit oluyoruz. Birtakım anayasal haklarını kullanan vatandaşlarımızın terörle suçlandığını görüyoruz.
Sayın Erdoğan, tüm istihbarat birimleri kendisine bağlı olduğu halde; doğru veya yanlış, eksik veya fazla, istihbarat bilgisinin her türlüsü önünde olduğu halde kendisine soranlara ‘Kandırıldım’ diyor, konuyu kapatıyor. Konu vatandaşa gelince durum hiç umurunda değil.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan'ın ifadelerini hatırlattı

Konuşmasında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile mesleklerinden ve kamu haklarından mahrum kalanlara da değinen Babacan, "Bir devletin, idari bir kararla, sorgusuz sualsiz, vatandaşını işsizliğe, açlığa, yokluğa mahkûm etmesi hangi kitapta yazıyor? Bağımsız ve tarafsız yargı kararı olmadan, kimin nasıl hazırladığı belli olmayan listelerle, yüzbinlerce insanın kamudan ömür boyu menedilmesi, sosyal güvencelerinin ellerinden alınması, ailelerin itibarsızlaştırılması hangi kitapta yazıyor? Yargı kararı olmadan vatan haini olarak fişlenip dışlanmaları, özel sektörde dahi iş bulamamaları hangi vicdana sığar?"  diye sordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "KHK meselesi yargının konusudur" ifadesini hatırlatan Babacan şunları kaydetti:

Yargının konusuysa, yargıdan beraat eden ya da takipsizlik kararı verilenlerin hakları niçin iade edilmiyor?

"Bu zamları yapan kim?"

Babacan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçilmesinden bu yana köprü geçiş ücretlerinin 309, otoban geçiş ücretlerinin yüzde 76 elektrik tarifelerindeki artışın yüzde 168, doğalgaz tarifelerindeki artışın ise yüzde 196'ya ulaştığını belirterek, "Bu zamları yapan kim? Sayın Erdoğan, kendi belirlediğiniz fahiş köprü ve otoyol fiyatlarıyla mücadele etmek için kimi görevlendireceksiniz? Haydi, marketlere Ticaret Bakanlığı’nın müfettişlerini saldınız, peki fahiş elektrik ve doğal gaz tarifeleriyle mücadele etmek için hangi müfettişleri görevlendireceksiniz? Fahiş fiyatların nedeni Sayın Erdoğan’ın ipe sapa gelmez ekonomi yönetimi. Başka yerde aramayın" diye konuştu.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU