Sosyal medya canlı yayınında kızını taciz eden baba tutuklandı

Canlı yayında taciz edilen kız çocuğu İzmir Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı

Fotoğraf: TikTok

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal medya uygulaması TikTok üzerinden yapılan canlı yayında babası tarafından taciz edilen kız çocuğunun koruma altına alındığını bildirdi. 

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Sosyal medyada, kızına uygunsuz söylem ve hareketlerde bulunan kişi ile ilgili görüntülerin ortaya çıkmasının hemen ardından il müdürlüğü ekiplerimiz harekete geçmiştir. Çocuğumuz koruma altına alınmıştır. Bakanlığımız tarafından adli süreç takip edilecektir" ifadelerine yer verildi.

Alınan bilgiye göre, sosyal medyada yer alan görüntüler sonrası harekete geçen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ile iletişim kurarak  görüntülerde yer alan kişinin İzmir'de yaşayan H.Y olduğunu tespit etti. Bunun üzerine İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri H.Y'yi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen H.Y tutuklandı, kızı İ.Y'nin (15) ise İzmir Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alındığı öğrenildi.

Bakanlığın H.Y hakkında açılacak davaya da müdahil olacağı bildirildi.

Sosyal medyadan tepki gelmişti

Taciz görüntülerinin yayımlanmasının ardından çok sayıda sosyal medya kullanıcısı #HasanTunclarTutuklansın etiketine yazarak tepkisini dile getirmişti. Hasan Tunçlar da tepkiler üzerine “İstemeden elim oraya gitti diye böyle yapılır mı?” diyerek kendisini savunmuştu.

 

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU