SDG ve Suriye ordusu yaklaşık üç haftadır süren ablukanın kaldırılması konusunda anlaşmaya vardı

Kamışlı kentinde iki mahalleye mal, buğday ve yakıt taşıyan kamyonların girişine yeniden izin verildi

Haseke kent merkezine giden sokaklar yeniden açılırken, 20 günlük abluka sırasında kurulan bariyerler SDG tarafından kaldırıldı / Fotoğraf: AFP

YPG'nin ağırlıkta olduğu ABD destekli milis güçlerden oluşan Suriye Demokratik Güçleri ve Suriye ordusu, Suriye'nin kuzeydoğusundaki Kürtlerin kontrolündeki iki kentte yaklaşık üç haftadır süren ablukanın kaldırılması için anlaşmaya vardılar.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Suriye devlet medyasında yer alan habere göre hükümetin kontrolü altındaki güvenlik bölgesi içinde yer alan Haseke kent merkezine giden sokaklar yeniden açılırken, 20 günlük abluka sırasında kurulan bariyerler SDG tarafından kaldırıldı.

Suriyeli yetkili ve bölge sakininin açıklamasına göre, Kürtlerin önderliğindeki güçlerin günlerce mal girişini kısıtladığı Kamışlı kentinde iki mahalleye mal, buğday ve yakıt taşıyan kamyonların girişine yeniden izin verildi.

Haseke Valisi Ghassan Khalil Suriye resmi haber ajansı SANA'ya yaptığı açıklamada, "Milislerin uyguladığı ablukayı kaldırmak için adımlar atıldı ve bunun her iki şehirde de devam etmesini umuyoruz" dedi.

 

Reuters

 

DAHA FAZLA HABER OKU