Milyonerlerin yapmaktan kaçındıkları üç finansal alışkanlık

Çocuklarına büyük hediyeler vermekten veya onları maddi olarak desteklemekten kaçınırlar ve yatırımlarını yönetmek için saatler harcamazlar

Milyonerler, paralarını, çoğu insanın düşündüğü gibi harcamıyor / Fotoğraf: PixaBay

Zenginler, istedikleri her şeyi alacak kadar paraya sahipler ama aslında pek çoğu, özellikle de miras ile değil kendi çabalarıyla başarıya ulaşmış kişiler, harcamalarında şaşırtıcı bir şekilde iktisatlı davranırlar. En azından "Gary Millionaire" yazarı Thomas J. Stanley, 500'den fazla milyonerle röportaj yaptıktan ve alışkanlıklarını araştırdıktan sonra bu sonuca ulaştığını söylüyor. Zenginler, lüks ürünlere harcama yapmama eğiliminde görünüyorlar, bunun yerine yatırımlara ve servetlerini artıran diğer alanlara yönelik harcama yapıyorlar. Business Insider internet sitesinin haberine göre Stanley, zenginlerin çoğunun servetlerini aile bağları veya miras yoluyla elde etmediklerini, ilk zengin neslin yaklaşık yüzde 80'inin alışkanlıklarının, gelirlerinin ve yatırımlarının yardımıyla zengin olduklarını söylüyor.

Kitabında, milyonerlerin alışkanlıklarını ve neye harcama eğiliminde olduklarını gösteren bir grafik yayınlayan Stanley, milyonerlerin her ne pahasına olursa olsun kaçındıkları üç finansal alışkanlığı belirledi.

Birincisi, zenginlerin çoğu, yüksek limitli ve lüks seyahat avantajları olan özel kredi kartları yerine düşük ücretli kredi kartlarını tercih ederler. Stanley, ankete katılan milyonerlerin yalnızca yüzde 6,2'sinin yüksek limitli kredi kartlarına sahip olduğu sonucuna vardı. Bu "elit kartlar" seyahat ve harcama için harika avantajlar sağlıyor.

Zenginlerin Alışkanlıkları kitabının yazarı Thomas Corley, US News and World Report dergisine yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Zenginlerin yalnızca yüzde 8'i birden fazla kredi kartı kullanırken, yoksulların yüzde 77'si birden fazla kredi kartına sahip. Birden çok kredi kartı, daha fazla ücret ödeyeceğiniz, daha fazla para harcayacağınız ve ihtiyacınız olmayan şeyleri satın alacağınız anlamına gelir."

İkincisi, çoğu milyoner, çocuklarına pahalı hediyeler almaktan, onlara büyük miktarlarda para vermekten veya ergenlik çağına geldiklerinde onları maddi olarak desteklemekten hoşlanmaz, ancak eğitimlerine her zaman harcama yapmak için hazırlıklıdır. Birçoğu eğitimi zenginlik inşa etmek için önemli görüyor. Yetişkin çocukların desteklenmesinin fayda sağlamadığını öne süren Stanley, "Yetişkin çocukları için yardım sağlayan ebeveynler daha az servete ve gelire sahiptirler. Onların büyük yaştaki çocukları maddi olarak kendilerine bel bağlarlar" açıklamalarında bulundu.

CNBC'ye göre, Microsoft'un kurucusu Bill Gates ve Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, çocuklarından, kendilerinin vereceği paraya güvenmek yerine kendi geleceklerini inşa etmelerini istediler. Her ikisi de servetlerinin önemli bir bölümünü, çocuklarına vermek yerine, ihtiyaç sahiplerine yardım etmek için hayır kurumlarına bağışlıyor.

Üçüncü olarak Stanley, hisse senetlerine sahip olmanın çoğu milyonerin servet stratejilerinin önemli bir parçası olduğu ve çoğunun, servetlerinin en az yüzde 20'sini borsaya yatırdığı sonucuna ulaştı. Ankete katılanların çoğu ise yatırımlarına çok fazla dokunmuyor. Stanley, "Son anketimizde görüştüğümüz milyonerlerin yüzde 42'si görüşmeden önceki yıl hisse senedi portföylerinde hiç anlaşma yapmamıştı" diyor.

Çoğu milyoner için yatırım, müdahale gerektirmeyen basit bir süreçtir. Yatırımları birkaç yıl satın alma ve daha sonra tutma yolunu izlerler. Bu da yatırımların değerlenmesine ve yüksek kısa vadeli sermaye kazancı vergilerinin dışındaki farklı bir kategoriye girmelerine izin verir. Özetle yatırımlarını yönetmek için saatler harcamaya gerek duymazlar.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Independent Türkçe için çeviren: Fatih Yılmaz

https://www.independentarabia.com/node/172836

DAHA FAZLA HABER OKU