Akit yazarından işsizlik yorumu: Nüfusunuzun artışı ile birlikte çalışan ve çalışmayan sayısı da artıyor

"Her gün, hatta her saat, Türkiye, Cumhuriyet tarihinin nüfus rekorunu kırıyor. Birçok sayı, hali ile rekor kırıyor"

Fotoğraf: AA

Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, Türkiye’de resmi rakamlara göre yüzde 13.2 olan işsizlik oranı için “Nüfusunuzun artışı ile birlikte, çalışan sayınız da, çalışmayan sayınız da artıyor” yorumunu yaptı.

Karahasanoğlu, bugünkü köşe yazısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısında yaptığı konuşmayı eleştirdi. Kılıçdaroğlu’nun ““10 milyon 287 bin işsizimiz var. Cumhuriyet tarihinin en büyük işsizlik rakamları” dediğini söyleyen Karahasanoğlu, kendi yorumunu şöyle aktardı:

Rakam tam olarak doğru mu değil mi, ayrı bir konu.. Ama.. “Cumhuriyet tarihinin en büyük işsizlik raporu” olduğu doğru.. Ama bu doğru, Kemal Bey’in göstermek istediği tabloyu tanımlamıyor.. Rakamsal olarak cumhuriyet tarihinin en yüksek orandaki işsizlik sayısına ulaştık..

Ama.. İstihdam sayısında de cumhuriyet tarihinin en yüksek sayısına ulaştık.. Bu nasıl oluyor? Nüfusunuz artıyor.. Nüfusunuzun artışı ile birlikte, çalışan sayınız da, çalışmayan sayınız da artıyor.. Ve her artış..  Aslında rekor oluyor.

Bugün, Türkiye nüfusu, cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdı.. Dün, yine rekor kırmıştı.. Ondan önceki gün, yine rekor kırmıştı.. Ondan önceki gün de.. Kısaca.. Her gün, hatta her saat, Türkiye, Cumhuriyet tarihinin nüfus rekorunu kırıyor.. Çünkü doğum oranı, ölüm oranının çok çok üstünde.. Böyle olunca da.. Birçok sayı, hali ile rekor kırıyor..

Ama rekor kırılan onlarca veriden, bir tanesini alıp, onu afişe ederseniz, doğru söylemiş olmazsınız.. “Dediklerimizin yüzde 100’ü doğrudur” demekle, doğru söylemiş olmazsınız.. Bir de, demediklerinizi sorarlar size.. Demediklerinizin içindeki rekorları sorarlar..

 

Akit, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU