Akit gazetesi yazarı Ali Karahasanoğlu, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini bırakan Berat Albayrak’ın istifasının bazı medya organlarında saatlerde duyurulmamasıyla ilgili yazdı. Karahasanoğlu’na göre Albayrak’ın istifasının duyurulmamasıyla kamuoyu zarara uğramadığı için “gazeteciliğin öldüğüne” dair yapılan yorumlar yanlış. Akit yazarı ayrıca, istifa haberinin geç verilmesinin kolay para kazanmak isteyenlere karşı atak olarak değerlendirilebileceği iddiasını ortaya attı.
Karahasanoğlu, bugünkü köşe yazısında Albayrak’ın istifası ve medyaya yönelik eleştiriler için şu satırları kaleme aldı:
Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak’ın görevinden affını isteyen talebinin, 26 saat birçok basın organında haberleştirilmemiş olmasını, bazı çevreler “Gazeteciliğin Türkiye’de öldüğü” şeklinde yorumluyor.. Ben konuya şu açıdan bakıyorum.. Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak’ın istifasına ilişkin paylaşımı, hemen anında haberleştirilmemesi sayesinde, kim ne menfaat elde etmiştir? Eğer bunu haberleştirmeyen gazeteciler, bir menfaat elde etmişlerse, “Gazetecilik ölmüştür” kanısına ben de katılırım.
Ama görünen o ki.. Berat Albayrak, “Ben evime dönüyorum” demektedir.. Bu durumda, bahsi geçen gazetecilerin Berat Albayrak’tan bir menfaat teminleri söz konusu bile olamaz.. Şu da var.. Berat Albayrak’ın istifasını, kamuoyu hemen anında öğrenemediği için, bir zarara uğramış mıdır? Kamu menfaati zedelenmiş midir?
Bu bir yana.. Büyük ihtimalle fevri bir çıkışla istifa kararı alındığı apaçık ortada iken... Ve özellikle de aynı bakan üzerinden yıllardır algı hazırlığı yapan çevrelerin.. Bunu fırsata dönüştürme ihtimalleri yüksek ise..
Zaten istifa ettirmek için yıllardır aynı noktaya ateş ettikleri ve istifa gerçekleştiği anda da, şu şu operasyonlarla, bire iki, bire üç kazançlar için hazırlıklarını tamamlamış iseler.. Aslında o kolay para kazanma heveslilerini ve kumpasçıları da ters köşe yapmak için.. İstifa haberinin geç verilmesi de, bir karşı atak olarak değerlendirilebilir.
Akit, Independent Türkçe