Sınır kapıları ve ticaretteki sorunlar aşılacak mı? Çavuşoğlu Erbil'de IKB Başbakanı Barzani ile görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak’taki temasları kapsamında gittiği Erbil'de Neçirvan Barzani ve Irak Türkmen Cephesi yetkilileriyle bir araya geldi

Fotoğraf: AA

Dün Irak’ın başkenti Bağdat’ı ziyaret eden Çavuşoğlu, gece saatlerinde Erbil’e geçti. Çavuşoğlu’nu Başbakan Neçirvan Barzani karşıladı.

Çavuşoğlu, önce Irak Kürdistan Bölgesi (IKB) Güvenlik Konseyi Başkanı Mesrur Barzani ile bir araya geldi. Edinilen bilgilere göre, görüşmede Türkiye ile IKB arasındaki ekonomik ve siyasi ilişkiler ile bölgenin durumu ele alındı.
 


Mevlüt Çavuşoğlu Twitter hesabından yaptığı açıklamada Mesrur Barzani ile görüşmesine ilişkin "PKK, DEAŞ&FETÖ terörüyle mücadeleye birlikte odaklanacağız. IKBY’yle ticari ve yatırım ilişkilerimizi artıracağız" ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, Kürdistan Güvenlik Konseyi Müsteşarı Mesrur Barzani ile görüşmesinin ardından Başbakan Neçirvan Barzani ile bir araya geldi. 

Basına kapalı görüşmenin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Çavuşoğlu "Ovaköy'de ikinci sınır kapısı açılması hem Irak hem IKB için yararlıdır" dedi. 


Türkmen Cephesi yetkilileriyle görüştü

Bakan Çavuşoğlu, Irak'taki temasları kapsamında Erbil'de Türkmenlerle ve Irak Türkmen Cephesi (ITC) yetkilileriyle de görüştü.
 

çavuşoğlu ıtc görüşme aa.jpg
Fotoğraf: AA


Çavuşoğlu, görüşmenin içeriğine ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Irak'ın 3'üncü, IKB'nin ise 2'nci büyük etnik grubu Türkmen kardeşlerimiz, hem Irak hem IKB'de yönetimde temsil edilmeli" ifadesine yer verdi. 

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun IKB Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani ile de bir görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor.

Çavuşoğlu, dün Bağdat'ta Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, mevkidaşı Muhammed Ali el-Hekim, Meclis Başkanı Muhammed el-Halbusi ve Türkmen milletvekilleriyle bir araya gelmişti. Çavuşoğlu, daha sonra Basra'da Vali Esad el-İdani ile de bir görüşme gerçekleştirmişti. 

 

Independent Türkçe, Ajanslar
 

DAHA FAZLA HABER OKU