Perinçek: Ermenistan’ın saldırganlığı, uluslararası topluma çağrılar yapılarak önlenemez

Perinçek, Türkiye’nin Azerbaycan’a yönelik saldırıyı Türkiye toprağına saldırı olarak değerlendirdiğini ilan etmesi gerektiğini savundu

Fotoğraf: AA

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırısına ilişkin olarak açıklamada bulundu.

Perinçek, "Türkiye, Azerbaycan’a yönelik saldırıyı Türkiye toprağına saldırı olarak değerlendirdiğini ilan etmeli" diyerek, “Erivan yönetiminin saldırganlığı, uluslararası topluma çağrılar yapılarak önlenemez” ifadelerini kullandı.

“Azerbaycan toprağını savunmak İzmir'i savunmakla birdir” başlığıyla yazılı bir açıklama yapan Perinçek, Azerbaycan’ı savunmanın Türkiye’yi savunmak ile bir olduğunu söyledi ve “Vatanımızı savunmak, Türk devleti ve Türk milleti olarak bizim kutsal görevimizdir’ dedi.

“Azerbaycan toprağı, Türk vatanıdır. Bizim öz vatanımızdır. Erivan, bizim öz vatanımıza saldırmaktadır ve vatanımızı savunmak, Türk devleti ve Türk milleti olarak bizim kutsal görevimizdir. Azerbaycan toprağını savunmak, Türk vatanını savunmaktır, bizim öz vatan savunmamızdır” görüşünü paylaşan Perinçek şöyle devam etti:

Erivan yönetiminin saldırganlığı, uluslararası topluma çağrılar yapılarak önlenemez. Vatanımızın savunmasını “uluslararası toplum”dan bekleyemeyiz. Uluslararası toplumun böyle bir davası, böyle bir meselesi yoktur. Bilincimizde bir ışık gibi taşıdığımız vatan savunması kavramı, yüreğimizde kökleşen vatan aşkı, bize vatana karı görevlerimizi, öncelikle öz gücümüzle ve millî kararlılıkla yerine getirmeyi emretmektedir. 

“Türkiye toprağına saldırı olarak değerlendirdiğini ilan etmeli”

“Ermenistan’ın saldırısına karşı vatanımızı nasıl savunacağımızı Kardeş Azerbaycan devletiyle birlikte kararlaştırmalıyız” ifadelerini paylaşan Perinçek, “Vatan savunmasında başarı amacına odaklanan her yöntem geçerlidir. Türkiye Cumhuriyeti, Azerbaycan’a yönelik saldırının Türkiye toprağına saldırı olarak değerlendirdiğini ve vatanımızı her yönteme başvurarak savunacağını ilan etmelidir” dedi.

Çatışma başladı

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun  cephe hattı boyunca geniş kapsamlı provokasyonda bulunarak Azerbaycan ordusunun mevzilerine ve sivil yerleşim birimlerine büyük çaplı silahlar, top ve havanlarla ateş açtığı bildirilmişti.

Açıklamada, Azerbaycan ordusu komutanlığının da sivil halkın güvenliğini sağlamak için tüm cephe boyunca bir karşı saldırı başlatmaya karar verdiği ifade edilmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU