İtalya'da gündem Suarez'in dil sınavı: Juventus avukatları savcılığa gitti, üniversite rektörü suçlamaları reddetti

İtalya'da Luis Suarez'in Perugia'da girdiği dil sınavına ilişkin tartışmalar devam ediyor. Perugia Üniversitesi Rektörü Prof. Maurizio Oliviero, iddialar karşısında kendisini savundu

Luis Suarez / Fotoğraf: Reuters

İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Barcelona'dan ayrılarak Serie A takımlarından Juventus'a transfer olacağı iddia edilen Luis Suarez'in ülkede girdiği dil sınavının yankıları sürüyor.

Juventus'un avukatları, Uruguaylı golcü Luis Suarez’in İtalyanca dil sınavına yönelik soruşturmada kulübün bir etkisi olup olmadığına dair savcılıkla görüştü.

Ülkede, Luis Suarez’in Perugia Yabancılar Üniversitesi'nde 17 Eylül'de girdiği ve hızlı şekilde olumlu sonuç aldığı İtalyanca dil sınavına ilişkin Perugia Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı soruşturma çerçevesinde tartışmalar devam ediyor.

Konuyu soruşturan savcılığın iddiasına göre, Juventus avukatları üniversite yönetimiyle, Suarez’in dil sınavıyla ilgili bir video konferans gerçekleştirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Juventus Sportif Direktörü Fabio Paratici'nin de dolaylı şekilde üniversitenin ilgili birimiyle Suarez’in sınavı geçmesi konusunda etkisi olmuş olabileceği iddiası basında yer aldı.

Suarez'in dil sınavından gerekli kolaylık sağlanarak geçtiği iddiası ve Juventus'un bundaki etkisine yönelik siyah-beyazlı kulübün avukatları Luigi Chiappero ile Maria Turco, bugün Perugia'da soruşturmayı yürüten savcılarla görüştü.

Rektör Oliviero kendini savundu: İddialar doğru değil

Soruşturmanın odağı haline gelen Perugia Yabancılar Üniversitesi’nin rektörü Prof. Maurizio Oliviero ise yaptığı açıklamalarda iddiaları reddetti.

Corriere della Sera gazetesine verdiği demeçte, bir üniversite rektörü olduğunu ve farklı kişilerle temas halinde olabileceğini ileri süren Oliviero, şu ifadeleri kullandı:

Buna taraftarı olduğum Juventus yönetiminden kişiler de dahil. Juventus teknik heyetinden bir isim ki uzun zamandır tanıdığım biri beni aradı ve Suarez'in ekibinin Barselona'daki İtalyan konsolosluğuna gittiğini ve benim üniversitemin İtalyanca dil sınavı yapıp yapmadığını sormak istediğini söyledi.

Ayrıca La Gazzetta dello Sport'a da konuşan Oliviero, şu savunmayı yaptı:

Paratici ile hayatımda sadece bir kez konuştum. Birileri, Paratici'nin beni arayıp, 'Onu bu sınavdan geçirmemiz lazım' dediğini söylüyor ama bu doğru değil.

Ne olmuştu?

Juventus'a transfer olabilmesi için Avrupa Birliği vatandaşı statüsüne girmek isteyen Suarez, eşi üzerinden ülke vatandaşlığını alabilme nedeniyle 17 Eylül'de Perugia Yabancılar Üniversitesi’ne gelerek sınava girmişti.

İtalyan mali polisi, 22 Eylül'de Suarez'in dil sınavına ilişkin Perugia Cumhuriyet Savcılığı'nın soruşturma başlatması üzerine harekete geçmiş ve üniversitede arama yapmıştı.

İddiaya göre, yapılan araştırmalarda temel düzeyde İtalyanca bilgisi olan Suarez'in girdiği dil sınavının soru ve konuları daha önceden belirlendi ve  kendisine verildi.

La Gazzetta dello Sport'un haberinde yapılan dinleme kayıtları yer aldı.

İlgili kişilere ait olduğu ileri sürülen söz konusu kayıtlarda, "Sınavı geçmeli, geçecek. Bir sezonda 10 milyon maaş kazanan adamı B1 düzeyinde dil bilgisi belgesi olmadığı için harcayamazsın" ve "Ama fiil çekmeden konuşuyor" gibi ifadeler dikkat çekmişti.

33 yaşındaki Uruguaylı forvet Luis Suarez, dün Atletico Madrid'e transfer olmuştu.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU