Sözcü yazarı: Anlaşılan AKP gibi CHP'de de adalet pek yok!

"CHP'li bir ilçe belediyesinde meydana gelen olayda büyük bir iftirayla karşı karşıya kalan bir gazeteci arkadaşımızın uğradığı korkunç haksızlık hâlâ giderilemedi ve giderileceği de yok!"

Fotoğraf: AA

Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan, bir gazetecinin CHP’li belediye tarafından mağdur edildiğini öne sürerken “Anlaşılan AKP gibi CHP'de de adalet pek yok” dedi.

Rahmi Turan, bugünkü köşe yazısına CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Ben bütün garibanların, hak arayanların sözcüsü olacağım… Bu konuda  söz veriyorum… Sizlere de söz veriyorum… Bu ülkede hiç kimsenin ezilmesini istemem… Herkesin alın terinin karşılığını almasını isterim!” ifadelerini hatırlatarak başladı.

Yazısına isim vermeden devam eden Turan, bir gazetecinin CHP’li belediye tarafından mağdur edildiğini öne sürerek şunları söyledi:

CHP'li bir ilçe belediyesinde meydana gelen olayda büyük bir iftirayla karşı karşıya kalan bir gazeteci arkadaşımızın uğradığı korkunç haksızlık hâlâ giderilemedi ve giderileceği de yok! İftiraya uğrayan arkadaş 18 aydır adalet arıyor! Anlaşılan AKP gibi CHP'de de adalet pek yok! İznini almadığım için gazeteci arkadaşımızın ismini açıklamıyorum… İstanbul'daki CHP'li ilçe belediyesinin adını da şimdilik mahfuz tutuyorum. Olayı biraz daha araştırdıktan sonra tüm ayrıntılarıyla (isimleriyle, cisimleriyle)  hikâyesini yazmayı düşünüyorum. İlginç bir öykü olacak!

Yaşanan olaydan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun haberi olduğunu söyleyen Turan, şu ifadeleri kullandı:

“Hak arayanların sözcüsü olacağım” diyen Sayın Kılıçdaroğlu her şeyi ayrıntılarıyla biliyor. Çünkü… İftiraya uğrayan arkadaşımız Genel Merkez'e defalarca mektup yazdı, Kılıçdaroğlu'na iletilmesini ve onun okumasını sağladı. Garibanların hakkını koruduğunu iddia eden CHP ne yaptı? Mektuplara hiçbir cevap verilmedi… Ne bir ses, ne bir nefes… Eee, hani Sayın Kılıçdaroğlu hiç kimsenin ezilmesini istemiyordu? Hani hak arayanların sözcüsü olacak, garibanların hakkını koruyacak, adaleti sağlayacaktı? Ses var, görüntü yok! Bu gazeteci arkadaşı, CHP'li ilçe belediyesi mensupları, aralarına almamak için, paspas gibi ezdiler! Video konferansta “Sizlere söz veriyorum” diye haykıran Kılıçdaroğlu dilerim verdiği sözleri tutar, herkesin hakkını arar! Yoksa söylediği her şey havada kalır!

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU