Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu'ndan Alexander Sörloth açıklaması

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Sörloth'un transferine ilişkin"11-12 milyon euro gibi bir gelir bırakarak giden bir oyuncudan bahsediyoruz, bunun Türk futbol tarihinde benzeri yok" açıklamasında bulundu

Alexander Sörloth / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor'un başkanı Ahmet Ağaoğlu, Norveçli golcü Alexander Sörloth krizi ve transfer gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

Transfer sürecinin devam ettiğini ve eksikleri çok iyi bildikleri için özveriyle çalıştıklarını söyleyen Ağaoğlu, en kısa süre içerisinde taraftarın arzuladığı Trabzonspor'u sahaya yansıtacaklarını vurgulayarak taraftarlara ligin başında karamsarlığa kapılmamaları çağrısında bulundu.

Ağaoğlu, Trabzonspor'un transfer limitinin 152 milyon lira olduğuna dikkati çekerek, "132 milyon lira, yüzde 15 fazlasıyla 152 milyon dediğiniz zaman 17 milyon euroya denk geliyor. Bunun içinde vergi, prim, bonservis aynı zamanda tüm futbolla alakalı giderler var, menajer giderleri dahil olmak üzere" ifadelerini kullandı.

Geçen sene profesyonel kadro maaş maliyetinin 16 buçuk milyon, bu sene ise 12 milyon euro olduğunu hatırlatan Ağaoğlu, şöyle konuştu:

İnsanlar şunu soruyor, 'Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş nasıl yapıyor?' Çok basit, onların geliri Trabzonspor'un gelirinin 4-5 katı. Böyle bir transfer limit bütçeleri olması son derece doğal.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Alexander Sörloth'un transferi

Transferde 2-3 futbolcu takviyesinin daha olabileceğini belirten Ağaoğlu, Alexander Sörloth konusuyla ilgili yapılan eleştirilere şu yanıtı verdi:

Bu anlaşma şu şekildeydi, 2020-2021 sezonunda oyuncu maçların yüzde 50'sinden fazlasını oynarsa 6 milyon euro karşılığında Trabzonspor'a transferi gerçekleşebilirdi. Oynamadığımız bir sezonla ve hakkımız olmayan bir bonservisi alma şansımız zaten yok. Ancak daha önce de söyledim, bizim limit problemimiz var. Sörloth, Trabzonspor'un kiralık oyuncusuydu, bonservisi Crystal Palace'ta. Ne Crystal Palace Trabzonspor’un onayı olmadan ne de Trabzonspor, Crystal Palace'ın onayı olmadan bu futbolcuyu başka kulübe transfer etme hakkı ve şansı yoktu.

Ağaoğlu, Sörloth'un, Leipzing Kulübüne transferi halinde Türk futbol tarihinde eşi ve benzeri olmayan bir anlaşma yaşanacağına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

Şu unutulmasın, hafızamız taze, Sörloth geldiği zaman yapılan bütün eleştiriler oyuncunun ve bizim hafızamızda. Giderken çok farklı eleştirilerde bulunmak doğru bakış açısı değil. Netice itibariyle Trabzonspor'a 375 bin euroya mal olmuş kiralık, bir sene sonra 11-12 milyon euro gibi bir gelir bırakarak, bir sonraki transferinden de pay bırakarak giden bir oyuncudan bahsediyoruz. Bunun Türk futbol tarihinde eşi ve benzeri varsa ki ben bilmiyorum.

 

Geçen sezon Crystal Palace'tan kiralanan Alexander Sörloth, Süper Lig'de gol kralı olarak tüm dikkatleri üzerine çekmişti.

Norveçli golcünün ismi Leipzig ile anılıyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU