AK Parti'li Yaman salgında oğluna bin 500 davetlinin katılımıyla düğün yaptı, sosyal medyada tepki topladı

Kovid-19 önlemleri çerçevesinde İçişleri Bakanlığı genelgesine göre bir saati geçmemesi gereken düğünde kurallara uyulmadı. Davetlilere yemek ikram edilirken, sosyal mesafeyi hiçe sayanlar çoğunluktaydı

Fotoğraf: Twitter / @CaKizil

AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman'ın oğlu Hüseyin Yaman ile Rümeysa Telli, dün akşam Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde evlendi. 

Yasak ve kısıtlamalar nedeniyle pek çok düğünün iptal edildiği şu günlerde, AK Parti Kocaeli Milletvekili Yaman'ın oğlu Hüseyin Yaman'a salgın da geri adım attırmadı. 

Saatlerce tören, yemek ikramı, takı töreni

Rümeysa Telli-Hüseyin Yaman çiftinin nikahını Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın kıyarken, törene bin 500 civarında davetli katıldı.

Ancak İçişleri Bakanlığı genelgesine göre bir saatten fazla sürmesi yasak olan düğünde süre kısıtlamasına uyulmadı. 

Yine yasak olmasına rağmen misafirlere yemek ikram edilirken, oturma düzeninde gerekli mesafeyi korumayanlar göze çarptı.

 

Düğün tepki Onursal Adıgüzel Twitter.jpg
Fotoğraf: Twitter / @onursaladiguzel

 

Törene, milletvekilleri, Kocaeli Valisi, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı, Kocaeli'nin ilçe belediye başkanları katılırken, bazı isimler sosyal medyadan paylaşımda bulundu.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yaşar Çakmak da bu isimler arasında yer aldı.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

Sosyal medyadan tepkiler

Takı töreninin de gerçekleştirildiği düğüne ilişkin görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından tepkiler büyüdü. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, MHP'den ihraç edilen Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ve Sinir bilim ve genetik uzmanı Doç. Dr. Çağhan Kızıl, tepkisini dile getiren isimler arasındaydı.

"Milletvekilinin oğlu gerdeğe girecek diye..."

Salgının gölgesinde gerçekleştirilen bin 500 kişilik düğünü eleştiren bir diğer isim de gazeteci-yazar Fatih Altaylı oldu.

Haberturk.com.tr'de "Hacivat gerdeğe girecek diye" başlıklı bir yazı kaleme alan Altaylı, "Milletvekilinin oğlu gerdeğe girecek diye binlerce kişi hastaneye girecek. Sağlık Bakanı da bağırmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

İçişleri Bakanlığı, 4 Eylül tarihinden itibaren ülke genelinde düğünlere kısıtlama getirmiş, buna göre sokak ve kır düğünleri yasaklanırken, nikah töreni şeklinde yapılacak düğünlerin 1 saatte bitirilmesi zorunlu kılınmıştı. Törenlerde yemek ve yiyecek ikramı ise yasaklanmıştı.

 

Independent Türkçe

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU