Irak'ta IŞİD tehdidi arttı: Bir belde güvenlik gerekçesiyle boşaltıldı

IŞİD'in Irak'ta saldırıları artıyor. Ülkenin doğusundaki Diyala vilayetinde IŞİD saldırıları nedeniyle bir belde tahliye edildi

Irak’ta IŞİD tehdidi sürüyor / Fotoğraf: Reuters

Irak’ın Diyala vilayetinde görevli Yüzbaşı Polis Cafer el-Vaili, yaptığı açıklamada, IŞİD mensuplarının 30 Ağustos'ta El-Hitavin beldesine düzenlediği saldırıda 1 kişinin öldüğünü, 2 kişinin yaralandığını hatırlattı.

Yüzbaşı Vaili, 100 kişinin yaşadığı beldenin sakinlerinin can güvenliklerinin sağlanmaması ve IŞİD üyelerinin yeni bir saldırı ihtimaline karşı evlerini terk etmek zorunda kaldığını söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sınır muhafızlarına saldırı: 2 ölü, 3 yaralı

Öte yandan Enbar’daki güvenlik kaynaklarının verdiği bilgiye göre, dün gece Suudi Arabistan sınırı yakınlarındaki Mekr Neam bölgesinde IŞİD üyeleri sınır muhafızlarına geniş çaplı bir saldırı düzenlendi.

Sınır muhafızlarına düzenlenen saldırıda bir subay ile bir polis hayatını kaybederken, 3 muhafız da yaralandı.

Saldırlar artarak devam ediyor

IŞİD, Haziran 2014'te Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin tamamını, Diyala ve Kerkük vilayetlerinin bir kısmını ele geçirmiş, söz konusu bölgeler yıllar içinde örgütten geri alınmıştı.

Eski Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, 9 Aralık 2017'de örgüte karşı zafer kazanıldığını duyurmuştu.

Örgütün bölgeden çıkarılması ve kentlerin geri alınmasının üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen IŞİD üyeleri özellikle Kerkük, Diyala, Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin kırsal kesimlerinde saldırıları devam ediyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU