Göztepe Başkanı Sepil'den yabancı yatırımcıya yeşil ışık: Önemli fonlar, gruplar ilgileniyor, eğer olursa Göztepe ve Türk futbolu için çok iyi olacak

Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, kulübün yabancı yatırımcılara satılacağı iddiaları hakkında, "Benim hayalimdekinin daha iyisini yapacak bir yatırımın Göztepe'ye geldiğini görürsem bunu değerlendireceğim. İhtimal var mı var" dedi

Mehmet Sepil / Fotoğraf: AA

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil, A Spor'a yaptığı açıklamada yeniden başkan adaylığı, harcama limitleri ve takımın yabancı fonlara satılacağı iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı'nın çok önemli bir görev olduğunu belirten Mehmet Sepil, 8-9 ay önce seçildiğini hatırlatarak şöyle konuştu:

Yeni bir başkanın seçilmesinin daha doğru olacağı, bunun tek nedeninin de benim iş ve aile hayatımın oldukça yoğun oluşuydu. Ancak liglerin bitmesi ve tekrar başlamasıyla önümüzde çok hızlı bir takvim olacak. Nefes alamadık, bu süreçte yeni bir başkan adayı çıkmadı. Başkanlığa yeniden adaylığımı koyup devam edeceğim. Bir süre daha bunu yürütmemin kulüplerin menfaatine olduğunu düşünüyorum.

Süper Lig'den 8 kulübün temsilcisinin katılımıyla Türkiye Futbol Federasyonu'nda (TFF) kulüplerin sorunlarıyla ilgili yaptıkları toplantıya da değinen Sepil, şu ifadeleri kullandı:

Bu konuya şöyle bakmak gerekiyor, bunun benzeri değişimler birçok ülkede oldu. Bunun en iyi örneklerinden biri İspanya'dır. İspanya liginde bundan 10-15 yıl öncesine baktığımızda birçok kulüp, Türkiye'deki durumdaydı. Kulüplerin çoğu iflas durumundaydı. Bütün bu yapının düzenlenmesi için La Liga önemli bir çalışma yaptı ve bugün gelinen noktaya baktığımızda ne kadar doğru bir çalışma olduğunu görüyoruz. Bu çalışma bir günde başarılı olmadı. Birtakım talimatlar çıkardılar. 4-5 yıllık bir süreçte yerine oturdu. Kulüplerin maddi durumları hem denetlenir duruma geldi hem de iflas noktasında olan kulüpler sağlıklı bir yapıya kavuştu. 

Türkiye'de de benzer bir duruma gelmenin kaçınılmaz olduğunu savunan Sepil, "Çok zor bir süreç. Bu süreç içerisinde lisansla ilgili bazı kulüplerin sıkıntıları var. Özellikle 6 kulübün sıkıntısı daha büyüktü. Görüş ayrılıkları vardı, bunlar konuşuldu. Bir kısmı şimdi, bir kısmı önümüzdeki süreçte düzeltilir ama bu kaçınılmaz bir süreçtir. Çok kötü idare edilmiş bir futbol ekonomisinin mucize bir formülle çözülmesini kimse beklemesin" yorumunu yaptı.

Sepil, takım harcama limitleriyle ilgili bazı kulüplerin taleplerine TFF yetkililerinin verdiği yanıtın sorulmasını şöyle cevapladı:

Nihat başkan, lisans talimatının ana unsuru olan konularda değişiklik yapılabilmesi için kulüplerin tamamının onayı olması gerektiğini söyledi. Bu konu Kulüpler Birliği'nde görüşülecek. Federasyon başkanının beyan ettiği şuydu, 'Böyle bir şey olursa yarışma başladığı için kulüplerin tamamının onayını isterim' dedi.

"Göztepe'ye bir ilgi var"

Mehmet Sepil, Göztepe Kulübü'nün yabancı yatırımcılara satılacağı iddiası hakkında ise şunları kaydetti:

Dünyada futbolda bu kadar önemli bir ülkeyiz ama bir tane bile yabancı yatırımcıyı getiremeyen tek ülke de biziz. Yabancı yatırımcı bizim ülkemize futbol kulüpleri bazında girmiyor. Bunun nedeni de kulüplerin ekonomileri. Sürekli zarar eden yere niye yatırım yapsınlar? Son zamanlarda dünyada yeni bir trend oldu. Bu sadece Göztepe ile ilgili değil, Avrupa'da da birçok kulübe yeni yatırımcılar geliyor. Bunun benzeri Göztepe'ye bir ilgi var. Bu ilgi son derece doğal, taraftarı ve camiasıyla, kulübün yönetilişiyle Göztepe'ye ilgi var, bu doğrudur.

Kendisinin de Göztepeli olduğunu ve bu nedenle kulübü satın aldığını dile getiren Sepil, "Benim hayalimdekinin daha iyisini yapacak bir yatırımın Göztepe'ye geldiğini görürsem bunu değerlendireceğim. İhtimal var mı var, yüksek mi ihtimal, yüksek. Ama bu, bir günde olacak bir şey değil" şeklinde görüş belirtti.

Bunun Türk futbolu için çok yararlı olacağına inandığını aktaran Göztepe Başkanı, şu açıklamayı yaptı:

Bunu başarırsak benzeri yabancı yatırımcıları getirmek içi kulüpler kendilerine tekrar bakacak. Bitmiş, sonuca yakın bir şey henüz yok, olursa bunu ilk camiamla paylaşırım. Önemli fonlar, gruplar ilgileniyor. Eğer olursa Göztepe ve Türk futbolu için çok iyi olacak.

 

Independent Türkçe, A Spor

DAHA FAZLA HABER OKU