Sözcü yazarı Öztürk: İnce, “Partimde kalmak için kendimi zorluyorum ama olmuyor” dedi

“İnce kendisine ve arkadaşlarına yapılanları affetmiyor. Belediye başkanlarının seçimlere bu kadar müdahil olmasına tepkili”

Fotoğraf: AA

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, CHP’den ayrılarak yeni parti kuracağı belirtilen Muharrem İnce’nin söylediğini ifade ettiği bazı cümleleri köşesine taşıdı.

Öztürk, bugünkü köşe yazısında bazı CHP’li milletvekillerinin İnce’yi arayarak “Gel bu işten vazgeç” dediklerini söyledi. Bazı vekillerin de “Haklısın. Bizim de rahatsızlıklarımız var. Belediye başkanları illerinde partiyi yönetir hale geldi” dediğini söyleyen Öztürk, şunları yazdı:

İnce, CHP'den ayrılacağını, partisini kuracağını belirtti, “Partimde kalmak için kendimi zorluyorum ama olmuyor” dedi. Kendisine ve arkadaşlarına yapılanları affetmiyor. O da, belediye başkanlarının seçimlere bu kadar müdahil olmasına tepkili.

Yeni parti için görüşlerine önem verdiği ve birlikte yürümek istediği bazı isimlerle telefonla konuştu. Dün de İstanbul'a gitti. Bazı görüşmeler yapıyor. Konuştuğu 18 kişiden 17'si, “Varım” dedi. Yeni bir siyasi parti kurulmasının gerekliliğini de anlattı. İnce'nin hem hemşerilik, hem deneyimleri nedeniyle konuşacağı isimlerden birisi de eski Başbakan Mesut Yılmaz olacak. Yılmaz ve İnce'nin eskiye dayanan dostluğu var. Bu dostane bir görüşme olacak.

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU