Cübbeli Ahmet'ten 'Pınar Gültekin' paylaşımı: İslam'ın kısas emri uygulanmadığı sürece kadın cinayetleri durmaz

Öldürülen Pınar Gültekin için paylaşımda bulunan Cübbeli Ahmet Hoca, "Kendisini öldüren katilin üzerine iki cihanda azaplar, lanetler olsun diye tel’in ediyoruz" dedi

Fotoğraf: AA

İsmailağa Cemaati’nin önde gelen hocalarından 'Cübbeli Ahmet' lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü, Muğla'da Cemal Metin Avcı tarafından öldürülen Pınar Gültekin cinayetine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ünlü, ülkedeki kadın cinayetlerinin durması için İslam’daki kısas cezasının uygulanması gerektiğini vurguladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ünlü paylaşımında, "Vefat eden yavrumuz Pınar Gültekin kızımıza Allah-u Teala’dan bol rahmet niyaz ediyor ve bu elim hadisenin günahlarına kefaret olup ahirette onu azaptan kurtarmasını diliyoruz. Kendisini öldüren katilin üzerine de iki cihanda azaplar, lanetler olsun diye tel’in ediyoruz. Amin" ifadelerini kullandı.

Ünlü sosyal medya hesabından şunları kaydetti:

İslâm’ın kısas emri uygulanmadığı sürece bu memlekette kadın cinâyetleri de durmaz, terör de bitmez! Çünkü insanlar 5-10 sene hapis yatıp bir af çıkması sonucu hayatlarına devâm edeceklerini umuyorlar.

Oysa Allâh-u Teâlâ; "Ey akıl sâhipleri! Sizin için kısasta büyük hayat vardır, tâ ki bu sâyede cinâyetten sakınırsınız" buyuruyor.

Bir insan, bir kadını veyâ erkeği öldürdüğünde kendisinin de öldürüleceğini kesinlikle bilirse bu cezâ çok caydırıcı olur. Dolayısıyla huzur ve selâmet sadece İslâm’ın hükümlerini tatbîktedir.

Kısas cezası nedir?

Kısas ilkesi temelde bir şahsın işlediği suça eş değer şekilde cezalandırılması esasına dayanır. Haksız yere bir kişinin canına kıyma yahut birine fiziki zarar verme durumunda, eylemi gerçekleştiren kişiye de aynısı ceza olarak uygulanır

Pınar Gültekin cinayeti

Muğla'nın Ula ilçesi Akyaka Mahallesi'nde 5 gündür kayıp olan 27 yaşındaki üniversite öğrencisi Pınar Gültekin cesedi bir varilin içerisinde toprağa gömülü halde bulundu. 

Soruşturma kapsamında yakalanan katil zanlı Cemal Metin Avcı suçunu itiraf etmesinin arından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU