İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Real Betis, ismi Fenerbahçe ile anılan Şilili teknik direktör Manuel Pellegrini ile anlaştığını açıkladı.
Yeşil-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, "Real Betis, gelecek sezona Manuel Pellegrini yönetiminde başlıyor" ifadelerine yer verildi.
OFICIAL | Manuel Pellegrini, entrenador del #RealBetis a partir de la próxima temporada
— Real Betis Balompié (@RealBetis) July 9, 2020
¡Bienvenido!
https://t.co/Yn8vyu9gO1 pic.twitter.com/CcVAJ2QgEX
Açıklamada Şilili teknik adamla 30 Haziran 2023'e kadar sürecek anlaşma imzalandığı bildirilirken, Pellegrini'nin maaşı hakkında bilgi verilmedi.
En son Aralık 2019'da Premier Lig ekiplerinden West Ham United'ı çalıştırmasının ardından takımdan ayrılan ve o tarihten sonra herhangi bir kulüpte görev almayan Şilili Pellegri'nin menajeri Jesus Martinez, ATON Chile'ye yaptığı açıklamada Fenerbahçe ile ilgili şöyle konuşmuştu:
10 gün içerisinde Fenerbahçe ile planlanmış bir görüşmemiz var. Pellegrini hem Türkiye'yi hem Fenerbahçe'yi hem de taraftarları çok sevdi.
Kariyerinde San Lorenzo, River Plate, Villareal, Real Madrid, Malaga ve West Ham United gibi üst düzey takımlarda görev yapan Pellegrini, Manchester City'yi çalıştırdığı dönemde 1 Premier Lig şampiyonluğunun yanı sıra 2 kez de ulusal kupa zaferi elde etmişti.
Independent Türkçe