MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erkut: Biz liyakat dedikçe makalesiz rektörler gelmeye devam ediyor

Prof. Dr. Erhan Erkut, “6 rektörün endeksli dergilerde toplam makale sayısı 3! 4 yeni rektör sıfır makaleli” ifadeleriyle, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen rektör atamalarını eleştirdi

Fotoğraf: Pixabay

Özyeğin Üniversitesi Kurucu Rektörü ve MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Erkut, geçtiğimiz günlerde 6 üniversiteye rektör atanmasına ilişkin yorumda bulundu.

Prof. Dr. Erkut, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 6 üniversiteye rektör atanırken 'liyakat gözetilmediğini' savundu.

Erkut, atanan rektörlere ilişkin, "6 rektörün endeksli dergilerdeki toplam makale sayısı 3. Dört yeni rektör sıfır makaleli! " ifadelerini kullandı.

"Dünyada ilk 10 ekonomiye girmeyi hedefleyen bir ülkede 72 rektör makalesiz"

Erkut, tweetlerinde Türkiye'de 72 rektörün makalesinin bulunmamasını da eleştirdi:

Üçüncü sınıf dergilerde yayın yapmak gayet kolay iken bunun için bile çaba göstermemiş kişileri özenle seçiyoruz sanki. Esas soru bu kişilerin nasıl Prof olduğudur. Acaba ülkede kaç “makalesiz” Prof ve Doçent var? En az 72 olduğunu biliyoruz... Yıl 2020. Dünyada ilk 10 ekonomiye girmeyi hedefleyen bir ülkede 72 rektör makalesiz. Burada “rektörlerin makalesi olmalı mı?” konusu tartışılıyor. Doğru ya, üniversite bizim kurumumuz. Dünyadaki uygulamalar falan bizi ilgilendirmez. İyi Pazarlar efendim

 

"Farkında değilsiniz ama bugün sınavdan çok bu felaket tartışılmalı"

Prof. Dr. Erhan Erkut'a, New York Üniversitesi'nde görev yapan Prof. Dr. Selçuk Şirin de destek verdi.

"Farkında değilsiniz ama bugün sınavdan çok bu felaket tartışılmalı!" diyen Şirin, sözlerini "Partiniz, ideolojiniz ne bilmem ama bu tablo bugün sizi rahatsız etmezse bu duyarsızlığınızın bedelini yarın çocuklarınız öder" ifadeleriyle sürdürdü.

 

Twitter hesabından paylaşımlarına devam eden Şirin, "Akademik dünyaya aşina olmayanlar için bir ölçü vereyim. Eğer bir doktora öğrencim tek başına 3 yayınla akademisyen olmaya kalksa, bu iş sana göre değil git başka alanda çalış derdim" yorumunu yaptı.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

Ne olmuştu?

4 gün önce Resmi Gazete'de yayımlanan atalmalarla Anadolu Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Fuat Erdal, Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, Selçuk Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Metin Aksoy, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Rektörlüğüne Prof. Dr. Semih Aktekin, Bingöl Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İbrahim Çapak ve Doğuş Üniversitesi Rektörlüğüne de Prof. Dr. Turgut Özkan getirilmişti.

 

Independent Türkçe

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU