Koronavirüsün ilk zamanlarında bir Asyalıyla aynı ortamda maske takarak dalga geçen Dele Alli, bir maç men cezası aldı

Tottenham Hotspur'da forma giyen Dele Alli, şubat ayında yayınladığı koronavirüs videosu nedeniyle Futbol Federasyonu tarafından 1 maç men ve 50 bin pound para cezası aldı

Dele Alli / Fotoğraf: Reuters

Premier Lig ekibi Tottenham Hotspur'un Büyük Britanyalı yıldız oyuncusu Dele Alli, geçen şubat ayında sosyal paylaşım sitesi Snapchat üzerinden paylaştığı bir video nedeniyle 1 maç men, 50 bin pound para cezası aldı.

Dele Alli, yeni tip koronavirüs salgınının ilk zamanlarında havaalanında video çektiği sırada Asyalı bir adamla aynı ortamda olduğunu belirterek "Maske takmalı mıyım" diye sormuştu. Videonun paylaşılmasının ardından ırkçılıkla suçlanan Alli, sonrasında bu videoyu silmişti.

 

Dele Alli Snapchat.jpg
Dele Alli'nin tepki çeken paylaşımı

 

Birleşik Krallık Futbol Federasyonu (FA), Alli'nin bu davranışını affetmedi ve 24 yaşındaki futbolcuya 1 maç men cezası verdi. 

Alli ayrıca, 50 bin pound para ve bu konuda yüz yüze bir kurs alma cezasına çarptırıldı.

Yıldız oyuncu, Tottenham'ın 19 Haziran'da Manchester United'la yapacağı maçta formasından uzak kalacak.

Özür dilemişti

Dele Alli daha önce Çin'in ünlü sosyal medya platformu Weibo'dan yaptığı açıklamada yayınladığı video nedeniyle özür dileyerek şu ifadeleri kullanmıştı:

Komik değildi ve bunu fark eder fark etmez videoyu sildim. Hem kendimi hem de kulübümü hayal kırıklığına uğrattım. Bu hakkında şaka yapılmaması gereken bir konu. Çin'deki herkese sevgilerimi ve dualarımı gönderiyorum.

 

Independent Türkçe, Goal

DAHA FAZLA HABER OKU