Almanya'dan Batı Şeria ve Gazze’ye 6 milyon euro yardım

BM Dünya Gıda Programı, Alman hükümetinin Filistinlilerin gıda ihtiyacını karşılamak üzere 6 milyon euro katkı yaptığını açıkladı

Almanya'dan Filistinlilerin gıda fonuna 6 milyon avroluk yardım / Fotoğraf: AFP

Merkezi İtalya'nın başkenti Roma’da bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP) tarafından yapılan açıklamada, Almanya'nın, Batı Şeria ve Gazze’deki 300 binden fazla Filistinlinin gıda ihtiyacını karşılamak üzere yaptığı 6 milyon euro katkının memnuniyetle karşılandığı belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklamada, "WFP, Almanya Dışişleri Bakanlığından gelen bu cömert bağışı, Gazze ve Batı Şeria'daki 274 bin mülteci olmayan kişilere iki ay boyunca elektronik gıda kuponları aracılığıyla yardım sağlamaya devam edecek" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada ayrıca Gazze'deki 35 bin kişiye üç ay gıda karnesi verileceği bu karnelerin güçlendirilmiş buğday unu, bakliyat, bitkisel yağ ve iyotlu tuz içerdiği kaydedildi.

WFP açıklamasında, Almanya'nın WFP’nin Filistin’deki faaliyetlerine son 3 yılda 19 milyon doları aşkın bağış yaptığı da yer aldı.

WFP’nin, Gazze ve Batı Şeria'daki mülteci olmayan nüfus arasında en yoksul ve gıda güvenliği olmayan 345 bin kişiye düzenli gıda yardımı sağladığı da kaydedildi.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU