Gelenek bu yıl yeni yöntemle gerçekleşti: Siyasi partiler bu bayramda birbirlerinin ‘ekranlarını çaldı’

Siyasi partilerin bayramlaşma geleneği bu yıl, koronavirüs salgının gölgesinde kaldı. Siyasi partiler video-konferans yöntemiyle bayramlaştı

Siyasi partiler bu bayramda “Partiler arası bayramlaşma” geleneğini sürdürdü.

Bayramlaşmalar Kovid-19 salgını nedeniyle dijital ortamda yapıldı.

AK Parti’de Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu 3 kişilik heyet ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu başkanlığında heyet video konferans yöntemiyle bayramlaştı.

Bayramlaşmada konuşan Sarıeroğlu, AK Parti olarak CHP ailesinin Ramazan Bayramı'nı tebrik eden Sarıeroğlu, "Önemli bir süreçten geçiyoruz. İlk defa deneyimlediğimiz, dünya olarak yeni bir süreç. Her şeyi farklı şekilde yaşadığımız farklı şekilde tecrübe ettiğimiz bir süreç. İnşallah bir daha da aynı şekilde bir süreç yaşamayız” dedi.

AK Parti, CHP heyetinin ardından Milliyetçi Hareket Partisi’yle (MHP) de bayramlaştı.

MHP, AK Parti’nin dışında Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi, Demokrat Parti, Anavatan Partisi ile bayramlaştı.

MHP heyetinde Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Genel Sekreter Yardımcısı Kadir Şekerci ve MYK üyesi Merve Menekşe yer alırken, DSP heyetinde de Genel Başkan Yardımcıları Tuğçe Tekce, Hasan Erçelebi ve Onur İste hazır bulundu. 

MHP ile DSP'nin hukukunun, dostluğunun tarihe yazıldığını ifade eden DSP'li Erçelebi, MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya'ya bayramdan sonra TBMM'nin çalışıp çalışmayacağını sordu.

Meclisin çalışmamasının ve tatilde olmasının hiçbir zaman siyasetçilerin tatilde olduğu anlamına gelmediğini vurgulayan Karakaya, şunları söyledi:

"Siyasetçilerin işi bitmiyor. O mantıkla bakarsanız siz hep tatildesiniz gibi anlaşılır. O yüzden izliyoruz, takip ediyoruz DSP yöneticileri çalışıyorlar, sosyal medyadan görüyoruz. Ben şunu çok açıklıkla ifade etmek istiyorum. Bu curcuna da kaynayıp gidiyor ama Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi eksikleri olabilir, düzeltilmesi gereken tarafları olabilir. Bu konuda dört dörtlük demek ya da uygulama tam arzu edildiği gibi maksimum seviyede sonuç verecek şekilde devam ediyor diyemeyiz ama şunu da ifade etmek gerekiyor ki bugün korona günlerinde mukayeseli olarak diğer ülkelere baktığımızda eğer Türkiye'de başarı elde edilmiş ise yönetim sisteminin önemli katkı verdiğini söylemek lazım."

 

CHP'de Genel Başkan Yardımcısı Kuşoğlu, Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Tolga Turgut ve Çankaya Gençlik Kolları Başkanı Yaprak Çolak'tan oluşan heyet, AK Parti ve MHP heyetleriyle video konferans yöntemiyle bayramlaştı.

Kuşoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Kadın Kolları ve MYK üyesi Ayşegül Eren Özdemir, Gençlik Kolları ve MYK üyesi Osman Ağzıkara'dan oluşan AK Parti heyetiyle görüşmesinde mart ayından bu yana farklı bir düzende yaşadıklarını, alışık olmadıkları bu düzenin iş yaşamını, günlük yaşamı etkilediğini söyledi. Bu durumunun ramazan ayında da sürdüğünü dile getiren Kuşoğlu, şöyle konuştu:

"İbadetlerimizi aksatarak maalesef toplu ibaretler yapamayarak idrak ettik ancak bu ramazanda diğer ramazanlara göre birlik beraberliğin, dayanışmanın, kardeşliğin önemi de daha çok anlaşıldı diye düşünüyorum. CHP ailesi olarak başta sınır boylarımızda şu anda görev yapan, tüm yurtta görevi başında olanlardan başlamak üzere tüm milletimizin bayramını kutlamak istiyorum. CHP ailesi olarak AK Parti'nin sizden ve Sayın Genel Başkanınızdan başlamak üzere tüm teşkilatların bayramını da kutlamak istiyorum."

 CHP’nin bayramlaşma programında DSP ve Vatan Partisi de vardı.

Saadet Partisi heyeti Ramazan Bayramı dolayısıyla AK Parti, CHP, MHP, HDP, DEVA Partisi, BBP, İYİ Parti, Gelecek Partisi, Vatan Partisi, HÜDAPAR, DP ve DSP heyetleri ile ayrı ayrı video konferans yöntemiyle görüştü.

Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın, "Bayramlarda herkesin dilinde olan güzel temennilerin, bayram günleriyle sınırlı olmaması, bütün bir yıla yayılması, ülkemiz için kalıcı bir şifa kaynağı olacaktır" dedi. 

AK Parti ve MHP, Gelecek Partisi'nin davetini geri çevirdi

Gelecek Partisi’nin bayramlaştığı siyasi partiler sırası ile; Saadet Partisi, HDP, Yeniden Refah, Deva Partisi, İYİ Parti, CHP, DP, BBP ve Hüdapar oldu.

AK Parti ve MHP ise Gelecek Partisi’nin bayramlaşma davetini geri çevirdi.

Siyasi partilerin bayramlaşması yıllardır yüz yüze görüşerek yapılan bir gelenek halinde sürdürülüyordu.

Gerçekleşen bayramlaşma ziyaretlerinde siyasi parti heyetleri, ülkenin gündemine ilişkin konuları görüşür, bazen tatlı sert tartışmalar bile yaşanırdı.

Ancak bu yıl koronavirüs önlemleri nedeniyle tüm partiler, bayramlaşma geleneğini video konferans yönlemiyle gerçekleştirdi. 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU