Şili Devlet Başkanı'ndan itiraf: Sağlık sistemi çökmek üzere

Şili Devlet Başkanı Sebastian Pinera hızla artan koronavirüs vakaları nedeniyle ülkedeki sağlık sisteminin sınırına çok yaklaştığını ifade etti

Şili hükümeti koronavirüs pandemisi sonrası ihtiyacı olanlara gıda yardımı yapmaya başladı (Reuters)

Koronavirüs vakalarının son günlerde hızla arttığı Şili'de Devlet Başkanı Sebastian Pinera'dan endişe verici bir açıklama geldi.

Pinera pazar günü yaptığı açıklamada ülkenin sağlık sisteminin "sınırına çok yaklaştığını" söyledi. 

Ülkede en fazla koronavirüs vakasının görüldüğü başkent Santiago'daki bir saha hastanesinin açılışında açıklama yapan Pinera "Sağlık sisteminin çok baskı altında olduğunun fazlasıyla farkındayız. Sınıra çok yaklaştık. Çünkü hem ihtiyaçlarımız hem de tıbbi bakım konusundaki talepler çok büyük artış gösterdi. Yoğun bakım ünitesi yataklarına ve solunum cihazlarına çok ihtiyacımız var" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ülkede yaklaşık 70 bin yeni tip koronavirüs (SARS-CoV-2) vakası tespit edildi. 700'den fazla kişi Kovid-19 hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti. Hükümet verilerine göre binden fazla kişi Kovid-19 nedeniyle hastanede tedavi görüyor.

Başkent Santiago'da koronavirüs nedeniyle uygulanan tecrit sırasında gıda teminindeki eksiklikler nedeniyle polisle eylemciler arasında da çatışmalar yaşanmıştı.

Haftasonu hükümet 19 milyonluk ülke nüfusunun dörtte birine yönelik acik temel gelir yardımı ödemelerinin tarihini öne aldığını duyurdu.

Cumartesi gününden beri yaklaşık 1,8 milyon kişinin ödeme almaya başladığını söyleyen Pinera 10 Haziran'da da 3 milyon kişiye daha yardım yapılacağını ve yardımların 3 ay süreceğini açıkladı.

 

Independent Türkçe, Reuters, BBC

DAHA FAZLA HABER OKU