Uzmanlar: Konserlerde kalabalık sörfü ve pogo yasaklanmalı

Yeni kılavuz bu tür davranışların "bizatihi sosyal mesafeyi ihlal ettiği ve kesinlikle yasaklanması gerektiği' konusunda uyarıyor

Birleşik Krallık'ta iptal edilen Reading ve Leeds müzik festivallerinde Stormzy, Rage Against the Machine ve Liam Gallagher gibi sanatçılar sahne alacaktı (Reuters)

Uzmanlar tecrit önlemlerinin ardından canlı müziğin devam etmesine izin verildiğinde "mosh pit"lerin (seyircilerin sahne önünde birbirlerine çarparak dans ettiği alan -çn.) ve kalabalık sörfünün yasaklanacağı konusunda uyarıyor.

Kar amacı gütmeyen kuruluş Event Safety Alliance (Etkinlik Güvenliği İşbirliği, ESA) etkinlik alanı çalışanlarının ve konserlere giden kişilerin güvende olmaları için, konserler tekrar başladığında kalabalık sörfüne ve "moshing"e geçici yasağı da içeren yeni bir kılavuz yayınladı.
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Rehber, kuruluşun ABD genelinde 300'den fazla hazır yemek şirketi, Ticketmaster çalışanları, organizatör ve eğlence sektörü çalışanıyla görüşmesinin ardından kaleme alındı.

Kılavuzdaki diğer talimatlar arasında mekanların uygun şekilde dezenfekte edilmesi ve çalışanların sağlığının güvence altına alınması için alana giriş zamanlarının kademelendirilmesi ve tüm mal alımlarının temassız gerçekleşeceğinden emin olunması da bulunuyor.

Rehberde “Oturma düzeni olmayan etkinlikler tekrar başladığında birkaç belirgin değişiklik gerekli olacaktır. Ziyaretçiler her zamanki gibi hep birlikte sahnenin önünde duramaz, moshing ve kalabalık sörfü, bizatihi sosyal mesafelendirme ihlalidir ve bu pandemi sırasında kesinlikle yasaklanmalıdır” ifadeleri kullanılıyor.

Birleşik Krallık'taki Reading ve Leeds müzik festivalleri kısa süre önce iptal edilmişti. Müzik endüstrisindeki yüksek profilli iptaller arasında Glastonbury Müzik Festivali ile Londra'daki Hyde Park'da yapılan British Summer Time müzik festivali de yer alıyordu.

Birçok uzman 2021'e kadar canlı müziğe izin verilmeyeceğini öngörüyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/music

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU