Suriye Ordusu’ndan isyanın ilk başladığı yer olan Dera’ya yeni operasyon

Suriye’de isyanın ilk başladığı yer olan Dera’da son dönemlerde Esad yanlılarına yönelik artan silahlı saldırıların ardından Suriye Ordusu, buraya yönelik yeni bir operasyon başlattı

Fotoğraf Suriye Ordusu'nun Dera operasyonu öncesi yaptığı tank ve zırhlı araç sevkiyatından / Fotoğraf: Twitter@ynms79797979

Suriye’nin Dera bölgesi, 2011 yılında Esad yönetimine karşı isyanın ilk başladığı yerdi.

Savaş boyunca çatışmaların yoğun bir şekilde sürdüğü Dera’da “Ulusal Uzlaşma” adı verilen görüşmeler kapsamında 2019’dan beri göreceli bir sakinlik yaşanıyordu.

Ülkenin farklı yerlerindeki muhalif gruplar Esad yönetimi ile varılan anlaşma çerçevesinde İdlib’in yolunu tutarken Dera’daki grupların ateşkes ve af karşılığı burada kalmaya devam etti.

Esad yönetimi çatışma sürecinde büyük ölçüde muhalif denetiminde olan Dera’da denetimi sağlayama çalışmaları ise sonuç vermedi.

Operasyon iki bölgeyi hedef alıyor

Son dönemlerde  artan saldırı ve suikastlerdn dolayı çok sayıda kayıp veren Suriye Ordusu, silahlı grupların bulunduğu iddia edilen El Mzerib ve Tafas bölgelerini kapsayan bir operasyon başlattı.

Operasyonun devlet yanlısı milis güçlerin birleşiminden oluşan 5. Kolordu’ya bağlı güçlerce yapıldığı belirtilirken, çok sayıda tank ve zırhlı aracın da Dera’ya sevkedildiği öğrendildi.

Suriye kaynakları operasyonda şu ana kadar kimi muhalif milislerin öldürüldüğünü ya da sağ ele geçirildiğini iddia etti.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU