Vatikan çocuk tacizinden suçlu bulunan kardinal hakkında ‘temyiz süreci tamamlanana dek’ bir işlem yapmayacak

Vatikan sözcüsü, kardinalin “temyizin son aşamasına kadar kendini savunmaya” hakkı olduğunu söyledi

İki çocuğu taciz etmekten suçlu bulunan Vatikan'ın en üst düzey üçüncü görevlisi Avustralyalı Kardinal George Pell 

Vatikan, kilise korosuna üye iki çocuğu taciz etmekten suçlu bulunan Avustralyalı kardinal George Pell hakkında temyiz süreci sona erene dek bir işlem yapmayacak.

Vatikan Sözcüsü Alessandro Gisotti, kardinal için verilen mahkumiyet kararının pek çokları için “acı verici” olduğunu ancak 77 yaşındaki kardinalin masum olduğunu iddia ettiğini ve bu nedenle “temyizin son aşamasına kadar kendini savunmaya” hakkı olduğunu belirtti.

Gisotti, Avustralya kilise yetkililerinin kendini savunmak için Haziran 2017’de bu ülkeye dönen Kardinal Pell’e yönelik kısıtlamalar getirdiğini ve “hiçbir şekilde ve surette” küçük çocuklarla temasa geçmemesi gibi yasakların Papa Francis tarafından onaylandığını bildirdi.

Kardinalin ekonomi bakanı olarak beş yıllık görev süresinin 24 Şubat’ta sona erdiğini belirten Vatikan Sözcüsü, Pell’in halefinin henüz kim olacağının belli olmaması nedeniyle Kardinal’in teknik olarak hala bu pozisyonda bulunup bulunmadığını ise netleştirmedi.

Pell, görevinden sınırsız izin alarak hakkındaki suçlarla mücadele etmek amacıyla Avustralya’ya dönmüştü.

Cinsel istismar suçundan hüküm giyen en üst düzey Katolik rahip olan Pell, 50 yıla kadar hapis cezası alabilir.

Mahkemenin kararının ardından Pell’in avukatları temyize gideceklerini açıklamıştı.

Papa, hakkında o dönemde de bazı suçlamalar bulunan Kardinal Pell’i 2014’te ekonomi bakanı olarak atamıştı. 2016 yılında Avustralya polisinin Pell’e yönelik cinsel taciz iddialarını araştırdığı ortaya çıkmış ancak Papa, kardinalin Vatikan’daki baş mali danışmanlık ve ekonomi bakanlığı görevlerine devam etmesine izin vermişti.

Vatikan henüz iki gün önce din adamlarının sebep olduğu cinsel taciz vakalarıyla mücadele etmek için Roma’da büyük bir zirve düzenlemişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Zirvenin kapanış konuşmasını yapan Papa Francis, “yeryüzünden silinmesi gereken” bu suça karşı “topyekün bir mücadele” çağrısı yapmıştı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world/europe

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU