Krizi fırsata çevirdiler: Ev karantinası boşanmalarına karşı geçici daire hizmeti

Japonya’da bir konaklama şirketi, ev karantinası sürecinde birbirinden sıkılan yahut geçimsizlik yaşayan çiftler için ayrı ev hizmetinin yanında yarım saatlik boşanma terapisi de veriyor

Fotoğraf: AFP

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından dolayı neredeyse bütün dünya evine kapanırken, birçok ülkede ev karantinasındaki evli çiftlerin ayrıldığı haberleri gündeme gelmeye başladı.

Özellikle Japonya'da 'korona-boşanması' etiketinin Twitter'da trend listelerinde yer almasının ardından, konaklama hizmeti veren bir şirket, ayrı kalmak isteyen çiftlere daire hizmeti vermeye başladı.

Tokyo merkezli kısa süreli kiralama şirketi Kasoku, 'evde kal' kampanyasında birbirlerinden bunalan çiftlere boşanmak yerine sadece bir süre ayrı kalmaya ihtiyaç duyduklarını telkin ederek elindeki boş daireleri kiralıyor. 

İlanlarında "Lütfen korona virüs boşanmasını düşünmeden önce bize danışın" sloganını kullanan şirketin günlük kira fiyatları ise ortamalam 40 dolara tekabül ediyor. 

Yarım saatlik ücretsiz boşanma danışmanlığı da veriyorlar

Fransız haber ajansı AFP'ya konuşan şirket temsilcisi Kosuke Amano, 3 Nisan'da başladıkları kampanyaya 20 müşterinin dahil olduğunu, ücretsiz olarak yasal bir yetkiliden yarım saatlik boşanma danışmanlığı almanın kampanyaya dahil olduğunu söyledi. 

Amano, müşteriler arasında ev içi şiddetten kaçan ve kocasıyla büyük bir kavgaya tutuşarak evi terk eden kadınların da yer aldığını ifade etti.

Amano "Japonya'da boşanmaların arttığına dair somut veri elde olmamasına rağmen Çin ve Rusya'dan boşanmaların arttığına dair haberler gelmesi üzerine bu hizmeti sunmaya karar verdik" diye ekledi.

 

Independent Türkçe, AFP

DAHA FAZLA HABER OKU