Mike Tyson bir gorille dövüşmek için hayvanat bahçesi görevlisine 10 bin dolar teklif etmiş

Boksör 1980'lerin sonlarında bir hayvanat bahçesinde gezinirken belirli bir gorile içerlemiş

(AFP)

Mike Tyson geçmişte gümüş sırtlı bir gorille dövüşmek için bir hayvanat bahçesi görevlisine 10 bin dolar teklif ettiğini itiraf etti.

Eski ağır sıklet dünya şampiyonu hayvan sevgisiyle tanınıyor. Kısa süre önce de egzotik hayvan beslediği geçmişini tartıştığı ve Amerika'nın asıl "Kaplan Kral'ı" olma iddiasını gösterdiği haberleri basında yer almıştı.

Fakat anlaşılan Tyson gorilleri büyük kedilerden daha az seviyor. Nitekim boksör 1980'lerin sonunda bir keresinde kafesin içine tırmanıp gümüş sırtlı bir gorille dövüşmek istediğini bir hayvanat bahçesi görevlisine söylediğini açıkladı.

Neyse ki bahsi geçen hayvanat bahçesi görevlisi teklifini reddetti.

The Sun'a konuşan Tyson "New York'taki hayvanat bahçesinde çalışan birine hayvanat bahçesini sadece ben ve Robin (Givens, eski eşi) için tekrar açması için para ödedim" dedi.

Goril kafesine vardığımızda diğer tüm gorillere zorbalık eden gümüş sırtlı, büyük bir goril gördük. Çok güçlüydüler ama yine de gözleri masum bir bebeğin gözlerini andırıyordu. Görevliye kafesi açıp gümüş sırtlının sümüklü burnuna bir yumruk indirmeme izin vermesi için 10 bin dolar teklif ettim. Kabul etmedi.

Yeni Netflix belgeseli Tiger King'in (Kaplan Kral) ani başarısı sayesinde büyük kediler haberlere tekrar konu olurken, Tyson egzotik hayvanlara sahip olduğu geçmişinden pişmanlık duyduğunu itiraf etmişti.

Netflix'in 7 bölümlük belgesel dizisi küresel koronavirüs pandemisi sırasında tecritte olanlara hoş bir meşguliyet sunarken, sosyal medyada hızla yayılan sayısız meme'e de ilham kaynağı oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yapım "Joe Exotic" olarak da bilinen Joseph Maldonado-Passage'ın hayatını konu alıyor. Belgesele adını veren Tiger King lakaplı Maldonado-Passage şu sıralar, kiralık katille işlenmiş iki cinayet suçlaması nedeniyle federal bir cezaevinde yatıyor.

Belgeseli izleyenler arasında yer alan 53 yaşındaki Tyson, yıllar önce Las Vegas'taki malikanesinde iki kaplan barındırmasının “yanlış” olduğunu kabul etmişti.

Geçen hafta Fat Joe ile birlikte Instagram canlı yayınında yer alan Tyson "Aptallık ettim” demiş ve eklemişti:

Bu kedileri yüzde 100 evcilleştirmenin yolu yok. Bunun olacağı bir yol yok. Sizi kazara öldürürler, özellikle de onlarla sertçe oynadığınızda ve yumrukladığınızda. Çok heyecanlanırlar, size geri vururlar ve ölürsünüz. Kendimi eğittiğim için mutluyum sadece. Yanlış b*klar yapıyordum. Evcilleştirildiklerine inanıp onları evime almamalıydım. Hata ettim.

 


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/sport

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU