Marvel teorisi: Avengers filmleri X-Men’in Marvel Sinematik Evreni’ne nasıl gireceğini açığa çıkarıyor

Görünüşe göre mutantları seriye dahil etme planları yıllardır işliyormuş

Yeni bir teori X-Men’in Marvel Sinematik Evreni’ne nasıl gireceğini açığa çıkarmış olabilir.

Marvel hayranları, stüdyo başkanı Kevin Feige’in mutantların serinin bir parçası olacağını duyurmasından beri, bunun nasıl gerçekleşeceğinin haberini merakla bekliyordu.

Daha sonra mutantların gelişinin, bir filmde Avengers’ın dönüşüyle çakışabileceği ve bu filmin, 2020’lerin ortasında başlaması beklenen 6. Evre’ye kadar gösterime girmeyeceği iddia edilmişti. Başka haberlerde Wolverine’in 5. Evre gibi daha yakın bir tarihte ortaya çıkacağı öngörüsüne yer verilmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Disney+ dizisi The Falcon and the Winter Soldier’dan sızdırılan bir görüntü, X-Men çizgi romanlarındaki kilit bir mekanın amblemiyle karakterin gelişinin ipucunu vermişti.

Mutantların seriye dahil olmasının işareti bu dizide verilsin veya verilmesin, karakterlerin seriye gelişinin ipucu aslında Avengers: Endgame’de (2019) yer almış olabilir görünüyor.

JayNotAtAll adlı Reddit kullanıcısı karakterlerin saflara katılışı için gerekli araçları sağlayanın Sonsuzluk Taşları olduğu teorisini ortaya attı.

Teoriye göre taşlardan biri veya tümü, X-Men’e mutant güçlerini veren X-gen’ini aktive etme gücüne sahip.

Dahası teorinin sonunda, hayranların bunun bir örneğini daha önce Yenilmezler: Ultron Çağı’nda (Avengers: Age of Ultron - 2015) gördüğü söyleniyor.

Reddit kullanıcısı Zihin Taşı’nın Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) ve kardeşi Quicksilver’a (Aaron Taylor-Johnson) güçlerini, içlerinde bulunan uykudaki mutant genlerini uyandırarak kazandırdığını iddia ediyor.

Sonsuzluk Savaşı (Infinity War) ve Endgame’i hatırlayın. Karakterler yalnızca 5 taşın tümünü ele geçirmekle kalmıyor aynı zamanda Thanos (Josh Brolin) ve Tony Stark’ın (Robert Downey Jr) ikisi de Sonsuzluk Eldiveni’ni giyerken parmaklarını şıklatıyor.

James Howlett (Wolverine) ve Marie D’Ancanto (Rogue) dahil insan karakterlerdeki uyuyan X-geni’ni uyandıran şey bu olayın açığa çıkardığı kolektif enerji olabilir mi?

Eğer öyleyse, Avengers filmlerindeki olaylar X-Men’in Marvel Sinematik Evreni’ne gelişinin yolunu açan katalizör olmuş olabilir. Ayrıca bu durum karakterlerin neden henüz ortaya çıkmadıklarına dair uygun bir sebep de sunacaktır.

thanos.jpg
Thanos farkında olmadan X-Men’in Marvel Sinematik Evreni’ne geliş yolunu açmış olabilir (Walt Disney Studios Motion Pictures)

 

Feige, Empire’a geçen sene verdiği bir röportajda, çocuklar için ileri derecede travmatik olabilecek, silinmiş bir sahnenin detaylarını vermiş, Comic-Con’daysa, gişe rekortmeni filmde Thanos’u tek başına alt edebilecek Avenger’ın adını vermişti.

Feige ayrıca Gwyneth Paltrow’un, birlikte 5 farklı filmde rol almalarına karşın Samuel L. Jackson’ın Marvel Sinematik Evreni’nde olduğuna dair en ufak fikri olmadığını açıklamıştı.


 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU