Fatih Altaylı’dan ‘yerli otomobil’ yazısı: İlk kez CEO Karakaş’ı doğru pozisyonda görüyorum

Altaylı, Karakaş’ın gazetecilere yaptığı açıklamaları değerlendirdi

Fotoğraf: togg.com.tr

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) projesi hakkında daha önce eleştirdiği CEO Gürcan Karakaş’a bu kez destek verdi.

Altaylı, “Bu işin başından beri ilk kez CEO Gürcan Karakaş’ı doğru pozisyonda görüyorum” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

TOGG otomobil projesi, aralık ayındaki tanıtımın ardından dün ilk kez gazetecilere gösterilmiş organizasyonda kullanılan teknolojilerden üretim hedeflerine kadar birçok konuya açıklık getirilmişti.

Altaylı Karakaş’ın yerli otomobille ilgili olarak “ilk kez nispeten somut, nispeten elle tutular bilgiler verdiğini” ifade ederek, “İşin içine siyaset girmeyince, birtakım bakanların Cumhurbaşkanı’nın gözüne girmek için gerçekleri eğirip, büküp sunmaları olmayınca, doğrular ve olması gerekenler konuşulunca hoşunuza gitse de gitmese de olması gerekenler ortaya koyuluyor” dedi.

Karakaş’ın gazetecilere söylediği, “Motor Bosch’tan. Batarya Çin’den. Aracın entegrasyonu için Alman Edag. Şaşi Myra’dan. Tasarım İtalyanlardan” sözlerini hatırlatan Altaylı, “Söyledikleri otomotiv sektörünün gerçekleridir” değerlendirmesini yaptı.

Altaylı, “Karakaş’tan doğrular” başlıklı yazısına şöyle devam etti:

Benim Karakaş’a öfkemin nedeni, “Doğru olmayan şeyler” söylemeseydi. Olmayacak hayallerden söz edip, milleti kandırmaya çalışmasıydı.
Bu kez söylenenler gerçekler.
2-3 yıl içinde bir otomobil üretmek istiyorsanız yola böyle çıkmanız gerekir.
 

 

Habertürk 

DAHA FAZLA HABER OKU