Antalya'da hortum: İki kişi öldü, 11 kişi yaralandı

Antalya’nın Kumluca ilçesinde hortumda seralar ve tarım alanları da zarar gördü

8

 

Antalya’nın Kumluca ilçesinde 13.30 sıralarında denizde başlayan hortum, beş kilometre ilerledikten sonra kayboldu. Bölgedeki yerleşim yerleri, tarım ve sera alanları zarar gördü.

Hortum sonucu 13 yaşında biri çocuk iki kişi hayatını kaybederken, 11 kişinin yaralandığı öğrenildi. 20 yaşındaki bir üniversite öğrencisinden ise haber alınamıyor.

Finike-Kumluca karayolunda seyir halindeki araçlar ve portakal bahçeleri zarar gördü.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Finike Hizmet Birimi binası ile parkta bulunan 35 araç kullanılamaz hale gelirken, olay yerine çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi.

Hortum nedeniyle 13 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybederken, yaralanan 11 kişi ise kentteki hastanelerde tedavi altına alındı.

O esnada olay yerinden geçen Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu da vatandaşlara yardımcı olmaya çalıştı. Olaydan duyduğu üzüntüyü dile getiren Başkan Sarıoğlu, ilçe genelinde incelemelerin sürdüğünü ifade etti.

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, yaralanan vatandaşları Finike ve Kumluca’daki hastanelerde ziyaret etti.
 

 

Antalya-Korkuteli Karayolunda ise heyelan oldu. Yola düşen kayalar nedeniyle Antalya-Korkuteli kara yolu trafiğe kapandı. Termessos Kavşağı'nda yolu kapatan Antalya Bölge Trafik Müdürlüğü ekipleri, sürücüleri Burdur istikametine yönlendirdi. Kara yolunun açılması için çalışma başlatıldı.

Konyaalatı ilçesi Altınkum Mahallesi'ndeki özel bir kreşin çatı kaplaması yola uçtu. Polis ekipleri, güvenlik şeridi çekerek yolu araç ve yaya trafiğine kapattı. 

Çakırlar Mahallesi'nde su taşkınları yaşandı. Taşkınlar nedeniyle Hisarçandır Mahallesi'nde giden yol zaman zaman ulaşıma kapandı. 

 

 

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU