Hablemitoğlu’nun Ukrayna’daki katil zanlısı konuştu: Büyük bir iftiraya uğradım

Nuri Gökhan Bozkır: Ben katil değilim. Necip Hablemitoğlu’nu öldürmedim

Fotoğraf: AA

Evinin önünde 17 yıl önce uğradığı suikastle öldürülen Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun ölüm yıldönümünden iki gün önce, 15 Aralık’ta, önemli bir gelişme yaşandı.

Ukrayna'da eski özel kuvvetler mensubu olduğu belirtilen Nuri Gökhan Bozkır adlı kişinin 10 Temmuz'da yakalandığı ve dışişleri ile adalet bakanlıklarının iade süreci için çalışmalar yürüttüğü duyuruldu.

Bozkır’ın iadesi için sürecin ilerlediği ifade edilirken Hürriyet, katil zanlısı ile bir röportaj yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Toygun Atilla’nın gözlemlerini de içeren yazıda Bozkır, “Necip Hablemitoğlu’nu siz mi öldürdünüz? Neden bu cinayeti işlediniz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

Ben katil değilim. Necip Hablemitoğlu’nu öldürmedim.

Bozkır, Necip Hablemitoğlu’nu hayatının hiçbir döneminde görmediğini, yüz yüze gelmediklerini, kendisini kitaplarından ve o dönemin TV programlarından tanıdığını söyledi.

Bozkır, Hablemitoğlu öldürüldüğü sırada evinin önünde, sonrasında da Mogan Gölü civarında telefonunun sinyal verdiğinin hatırlatıması üzerine Ankara Çankaya’daki Oyak Sitesi’nde oturduğunu, işyerinin ise Ankara Gölbaşı’nda olduğunu söyledi.

Hablemitoğlu ile evinin arasında 1 kilometre mesafe olduğunu söyleyen Bozkır’a göre cep telefonunun aynı bölgede sinyal vermesi ‘son derece doğal.’

Toygun Atilla, “Madem suçlu değilsiniz, neden iltica etmek istiyorsunuz, gelip Türk mahkemesinde yargılanmıyorsunuz” sorusunun ardından Bozkır’ın yanıtını şöyle aktardı:

Ağlamaya başladı. Büyük bir iftiraya uğradığını, bu komplo çözülene kadar Türkiye’de olmasının hem kendisi hem de ailesi için hayati tehlike içerdiğini öne sürdü.

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU