12 Eylül işkencecisi Raci Tetik'in yardımcısı öldü

12 Eylül 1980 darbesi döneminde işkencelerle gündeme gelen Mamak Askeri Ceza ve Tutukevinin İç Güvenlik Komutanı Albay Raci Tetik’in yardımcılarından A Blok İç Emniyet Amiri Mehmet Sırrı Şuşut dün öldü

Fotoğraf: Facebook @Mehmet Sırrı Şuşut

12 Eylül askeri darbesi sonrası işkence merkezi haline gelen Mamak Askeri Hapishanesi’nin İç Güvenlik Komutanı Albay Raci Tetik’in yardımcılarından A Blok İç Emniyet Amiri Mehmet Sırrı Şuşut öldü.

Şuşut, daha sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne tayinini istemiş, uzun yıllar burada görev yapmasının ardından emekliye ayrılmıştı.

Şuşut, emeklikten sonra geldiği Marmaris'te yaşadığı rahatsızlıklar nedeniyle önce sağ, ardından da sol ayağını kaybetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Devrimici 78'liler Federasyonu Genel Sekreteri: Asla affetmeyeceğim

12 Eylül darbesi sonrası Mamak Askeri Ceza ve Tutukevinde beş yıl kalan ve defalarca Şuşut ile karşı karşıya gelen Devrimci 78’liler Federasyonu Sekreteri Cumhur Yavuz, BirGün'den Mahir Bağış'a yaptığı açıklamada "Onu asla affetmeyeceğim" dedi.

Mamak Cezaevinin Şuşut döneminde "işkencenin pilot bölgesi" olduğunu ifade eden Yavuz, "O dönem görevliler insanlık suçu işlemişlerdir. Temel yaşam hakkını gasp ettiler. Kaldığım koğuşta bu komutanın defalarca işkencesine maruz kaldım. Her sayımda bize saldırıyor ve aşağılıyordu. İşkencecilerden hesap sormak için açtığımız davalar zaman aşımı nedeniyle düştü. İşkence en temel insanlık suçudur" diye konuştu. 

 

Independent Türkçe, Birgün

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU