Nancy Pelosi azledilme soruşturmasının yetkilendirilmesi için oylamaya gitmemeye karar verdi

ABD Başkanı süreci "cadı avı" olarak nitelendiriyor

Donald Trump, Demokratların "çoğunluğa sahip oldukları" için kendisini kolayca azledebileceklerini kabul etti (AFP)

Nancy Pelosi, Demokratlar tarafından yürütülen Donald Trump'ın azil sürecini desteklemek için Temsilciler Meclisi'nde oylama yapmayı ertelemeye karar verdi.

Trump ve Beyaz Saray, birçok bağımsız hukuk uzmanın söylediklerine karşın, Pelosi'nin partisinin geçen ay duyurduğu soruşturmayı onaylamak için Demokratların sözde "meclis oylaması" yapması gerektiğini iddia etti.

Oylamanın yapılmamasının, yönetimin soruşturmayla işbirliği yapmamasının, belgelerin verilmemesinin ya da tanıkların ifade vermesini engellemesinin bir sebebi olabileceği öne sürülmüştü.

Pelosi yine de böyle bir şey yapması için herhangi bir anayasal yükümlülüğünün olmadığında ısrar etmiş ve perşembe günü şimdilik oylama yapma niyetinde olmadığını söylemişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ohio'da Trump'ın karşısına kimin çıkacağına karar vermek için yapılan Demokrat Parti'nin beşinci münazarası başlamadan kısa bir süre önce ABD Kongresi'nde yaptığı açıklamada Pelosi, "Oylama yapmamızı gerektirecek herhangi bir şart yok. Bu yüzden şimdilik oylama yapmayacağız" dedi.

Pelosi'nin kararı, üyelerini hassas ve potansiyel olarak sorun çıkarabilecek bu konuda gereksiz oylama yapmaktan kurtarıyor.

Partisinin resmi olarak azledilme soruşturmasını başlattığını geçen ay duyurduğu plana göre ABD Başkanı'nı soruşturan altı komite soruşturmayı azletme çatısı altında yürütecek.

 

 

Demokrat Parti, daha sonra en güçlü kanıtı tercih edecek ve başkanın azledilip edilmeyeceği konusunda bu kanıtı oylanmak üzere muhtemelen Temsilciler Meclisi'nin Adalet Komitesi'ne sunacak.

Eğer komite bunu yaparsa, konu Temsilciler Meclisi'ne taşınacak ve oy kullanma yetkisi bulunan 435 üyeden başkanın azledilip edilmemesi konusunda oy vermesi istenecek.

Sadece salt çoğunluk gerekiyor.

Trump kısa bir süre önce azledilmesi için Temsilciler Meclisi'nde yeterli sayıda muhalif olduğunu kabul etse de üçte iki çoğunluğun gerektiği Senato'da, 1998'de Temsilciler Meclisi'nin Bill Clinton'ı kınamasının ardından Demokrat senatörlerin yaptığı gibi, Cumhuriyetçilerin onu korumasını ümit ediyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-politics

Independent Türkçe için çeviren: Miraç Eren Dereli

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU