DEM Parti'den TBMM Başkanı Kurtulmuş'a 'kayyum' çağrısı

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, belediyelere yapılan görevlendirmelere ilişkin 10 siyasi partinin hazırladığı kanun teklifinin TBMM Genel Kurulunun gündemine alınmasını talep etti

Temelli, Meclis'te DEM Parti milletvekilleriyle düzenlediği basın toplantısında, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un belediyelere yapılan görevlendirmelere karşı inisiyatif alması gerektiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Van Büyükşehir Belediyesine görevlendirme yapıldığını hatırlatan Temelli, bu belediyeye bugüne kadar 11 görevlendirme gerçekleştirildiğini dile getirdi. Temelli, "Van Büyükşehir Belediyesine yapılan görevlendirmeyle milletin iradesinin gasbedildiğini" ileri sürdü.

Belediyelere yapılan görevlendirmelere ilişkin 10 siyasi partinin kanun teklifi hazırladığını anımsatan Temelli, Meclisin sorumluluğu bulunduğunu ifade ederek, bu kanun teklifinin TBMM Genel Kuruluna gelmesini ve yasalaşmasını istedi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş'a bu konuda önemli bir rol düştüğünü söyleyen Temelli, şunları kaydetti:

Meclis Başkanı'mız bildiğiniz gibi sürekli olarak sivil anayasadan bahsediyor, darbe anayasasından kurtulmamız gerektiğini söylüyor. Bu konuda kendisiyle mutabıkız. Ama sadece anayasayı sivilleştirmek yetmez, Türkiye'deki birçok yasayı da sivilleştirmek gerekiyor. İşte onların başında da bu kayyum uygulaması, bu yasa gelmektedir. Bugünkü darbe anayasasına bile aykırılık taşıyan bu uygulamaya karşı Meclis Başkanı'mız, nasıl muhalefet partileri kendiliğinden bir araya gelmişse, şimdi inisiyatif alıp iktidar ve muhalefeti ortaklaşmaya davet etmesi, bu kanun teklifinin yasalaşması konusunda inisiyatif alması gerekiyor.

"AK Parti Kongresine davet almadık"

Sezai Temelli, bir gazetecinin "AK Parti 8. Olağan Kongresi'ne DEM Parti davet edildi mi?" sorusuna, "Davet almadık. Onların takdiridir." yanıtını verdi.

 

AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU