Numan Kurtulmuş'tan TBMM'ye Can Atalay çağrısı

TBMM Başkanlığı’na TİP, CHP, DEM Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi, DP ve EMEP milletvekillerinin imzasıyla yapılan başvuruda Atalay için olağanüstü toplantı çağrısı yapmıştı

Fotoğraf: X

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeterli sayıda milletvekilinin imzası ile yapılan olağanüstü toplantı çağrısı üzerine, TBMM Genel Kurulu'nu 16 Ağustos Cuma günü toplantıya çağırdı.

TBMM Başkanlığından yapılan açıklamada, "Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş, yeterli sayıda milletvekilinin imzası ile yapılan olağanüstü toplantı çağrısı üzerine; TBMM Genel Kurulu'nu, Anayasa'nın 93. ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü'nün 7. maddeleri gereğince, 16 Ağustos 2024 Cuma günü saat 14.00'te toplantıya çağırmıştır." ifadeleri kullanıldı.

AK Parti ve MHP'nin tavrı ne olacak?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, dün partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından yaptığı açıklamada Can Atalay için yapılacak olağanüstü oturuma ilişkin, "Bugün akşam ve yarın AK Parti olarak biz bu konuyu ele alacağız ve değerlendireceğiz. O değerlendirmenin neticesi olarak tutumumuzu paylaşacağım." ifadelerini kullanmıştı.

MHP ise olağanüstü toplantıya katılmayacaklarını açıklamıştı. Partiden yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu maksatlı ve kötü niyetli olağanüstü toplantı çağrısına itibar etmeyeceğiz ve 50 milletvekilimizle birlikte toplantıya katılmayacağız.

Ne olmuştu?

Atalay hakkında daha önceden iki kez hak ihlali kararı veren Anayasa Mahkemesi'nin son olarak açıkladığı "Vekilliğinin düşürülmesi yok hükmündedir" kararının ardından muhalefet bir kez daha harekete geçmişti.

TBMM Başkanlığı’na TİP, CHP, DEM Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi, DP ve EMEP milletvekillerinin imzasıyla yapılan başvuruda Atalay için olağanüstü toplantı çağrısı yapmıştı.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU