İBB Başkanı İmamoğlu, Silivri'de "Buğday Hasat Etkinliği"ne katıldı

İmamoğlu “Her kesimden yurttaşımızın ne kadar zor durumda olduğunu hepimiz biliyoruz” dedi

Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Silivri'de düzenlenen "Buğday Hasat Etkinliği"ne katıldı.

Güntepe köyündeki bir tarlada yapılan etkinlikte konuşan İmamoğlu, çiftçilerin temel problemlerinden birinin açıklanan alım fiyatları olduğunu, bu fiyatlardaki artışların, maliyetlerin ve enflasyonun getirdiği yükün çok gerisinde kaldığını söyledi.İmamoğlu şöyle konuştu:

Biz, bu cennet vatanın her karış toprağını korurken… Sadece güvenlik açısından korumak değildir. Güvenliğini de koruyacağız. Canımızı feda edeceğiz. Ama aynı şekilde bu toprağın bereketini korumak, bu toprağın üretimini arttırmaktır milliyetçilik. Bundan asla şaşmadık, şaşmayacağız. Onun bizi var ettiğinin farkındayız.

Çiftçilerimiz, hayvancılarımız, sanayicilerimiz, esnafımız, yurttaşımız, ücretli çalışanımız, emeklilerimiz, hemen her kesimden yurttaşımızın ne kadar zor durumda olduğunu hepimiz biliyoruz. Ve bu bir buhran. Ama buna rağmen, bu koşullarda ayakta durmaya çalışıyoruz. Enflasyon aldı başını gidiyor

İBB olarak çiftçilere tohum, fidan, mazot, yem, gübre ve ekipman desteği sağladıklarını kaydeden İmamoğlu, şöyle konuştu:

Bugün burada gönüllü çiftçilerimizin desteğiyle toplam 130 dekara 7 çeşit buğday, 82 dekara da 4 çeşit arpa ekimini biz yaptık. Bugün hasadı gerçekleşecek 5 çeşit yerli buğday tohumu, Tarım ve Orman Bakanlığı Araştırma Enstitüleri tarafından geliştirilmiş tohumlardır. Fide ve tohumları destek kapsamına almadan önce doğru yerde doğru ekim yapabilmek için tarlalarda denemeler yapıyoruz.

İmamoğlu, İstanbul'da tarım yapılan alanları 51 bin dekar artırdıklarını, ilerleyen dönemde bu yöndeki çabalarının süreceğini dile getirdi.

Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek final mücadelesinde Hollanda ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı'na başarılar dileyen İmamoğlu, "Bugünün bereketi akşam da milli takımımıza bol bol gol versin. Yapılan haksızlığa karşı pırlanta gibi gençlerimizin ayakları, bilekleri, gücü yerinde olsun" dedi.

İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP'li belediyelerde ahbap atamaları yapıldığına ilişkin iddiasına da yanıt vererek "Vallahi Cumhurbaşkanı hangi duyguyla bunu söyledi bilmiyorum. Ama dost, akraba işine girersek acaba devlet kademeleri veya yakın çevresinde işe girmemiş ya da dibinde durmayan dostu, akrabası var mı bilmiyorum. Önce kendilerine bir baksınlar" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu ve tarla sahipleriyle biçerdövere binerek buğday hasadı yaptı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU