Yeni biyografik film ünlü şarkıcının yakınlarını kızdırdı: "Utanç verici"

Yönetmen kendini savundu

Başroldeki 27 yaşındaki Marisa Abela'ya Jack O'Connell, Eddie Marsan ve Lesley Manville eşlik ediyor (Focus Features)

Amy Winehouse'un yeni biyografik filmi Back To Black'in yönetmeni Sam Taylor-Johnson, 2011'de yaşamını yitiren şarkıcının arkadaşları tarafından eleştiriliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Winehouse'un yakınları, filmde şarkıcının eski eşi Blake Fielder-Civil'in "romantize edildiğini" öne sürüyor.

Merakla beklenen yeni filmin galası, pazartesi gecesi Londra'da yapıldı ve Winehouse'un ailesi, Marisa Abela'nın ünlü şarkıcıyı canlandırdığı filmin ilk gösterimi için hazır bulundu. 

Ancak filmi izleyenlerden bazıları, şarkıcıyı eroin ve kokain gibi A sınıfı uyuşturucularla tanıştırdığını itiraf eden 44 yaşındaki Fielder-Civil'in eleştirilmemesi karşısında hayrete düştü.

"Gerçeği bilenler için çok üzücü"

Winehouse'un bir arkadaşı, Britanya merkezli gazete Daily Mail'a yaptığı açıklamada şöyle dedi:

Filmde adeta çok mutlu Disney Prensesi ve Prensi gibiler. Blake, Amy'yi ahlaksızlığın derinliklerine sürükleyen tamamen çökmüş bir uyuşturucu bağımlısından ziyade büyüleyici ve sevimli bir çapkın olarak karşımıza çıkıyor.

Şarkıcının yakını, sözlerini şöyle sürdürdü: 

Arkadaşları ve ailesi Blake Fielder-Civil'in, Amy'nin yaşadığı pek çok sorundan sorumlu olduğunu biliyor ancak bu film onu muhteşem müziğine ilham veren bir kahraman gibi gösteriyor. Gerçeği bilenler için bu çok üzücü. Gerçekte ne olduğu hakkında hesap vermeliydi. Hiç sevgi dolu değildi, istismarcıydı.

"Bu işten sıyrılmasına izin vermek çok yanlış"

Türkiye'de 3 Mayıs'ta gösterime girmesi planlanan filmle ilgili bir başkası da şunları ekledi: 

Amy sevimli ve masum görünüyor, müziği ve yeteneği de çok güzel bir şekilde ortaya çıkıyor ama Blake'in bu işten sıyrılmasına izin vermek çok yanlış. Bunu izlediğinizde onun sadece uyuşturucuyu bırakmak isteyen masum bir taraf olduğunu düşünürsünüz, tam tersi.

27 yaşında hayatını kaybeden şarkıcının arkadaşı, sözlerini şöyle sürdürdü:

Dürüst olmak gerekirse, Amy'nin ailesi için son derece acı verici bir tasvirdi. Bu kadar çok zarara neden olduğunu bildikleri bir adamın sadece arsız, Londralı bir delikanlı olarak geçiştirildiğini görmek utanç verici.

"Yargılamak bana düşmezdi"

Etkinliğe aktör eşi Aaron Taylor-Johnson'la birlikte katılan yönetmen Sam Taylor-Johnson, kırmızı halıda verdiği röportajda Fielder-Civil'i suçlamama kararını savundu: 

Amy'nin ona neden aşık olduğunu anlamamız gerekiyordu, bu yüzden tek boyutlu bir kötü adam yaratmak söz konusu değildi. Aşklarıyla ilgili en iyi albümlerden birini nasıl yazdığını anlamak için ona aşık olmamız gerekiyordu.

57 yaşındaki yönetmen sözlerini şöyle sürdürdü:

Blake'e gelince, bağımlı olduğu aşikar birini ve toksik de olsa yoğun bir aşk yaşayan çifti yargılamak bana düşmezdi.

Fielder-Civil'le Winehouse 2003'te tanışmış ve 2007'de Miami'de gizlice evlenmişti.

Çiftin çalkantılı evliliği yalnızca iki yıl sürmüş ve 2009'da boşanmalarıyla sonuçlanmıştı.

"Bildiğimizden daha azını söyleyen bir senaryo"

Sinema yazarlarından çoğunlukla olumsuz yorumlar alan Back to Black "Bir biyografik filmin olabileceğinin en azı" diye nitelendiriliyor.

Sinema dergisi Empire, filmle ilgili değerlendirmesinde şöyle diyor:

Gerçekleri seçerek anlatan ve sonuçta bize zaten bildiğimizden daha azını söyleyen bir senaryo tarafından hayal kırıklığına uğratılan sağlam bir performans. Onun yerine Asif Kapadia'nın Amy'sini izleyin.
 

Independent Türkçe, Daily Mail, Empire, TheWrap

DAHA FAZLA HABER OKU