Ukrayna, Rus güçlerinin bir günde 325 asker kaybettiğini açıkladı

Rusya'nın son kayıpları, Rus kuvvetlerinin günde yaklaşık 200 personel kaybettiği önceki iki günden "kayda değer seviyede daha yüksek"

(Reuters)

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri savaş alanıyla ilgili çarşamba günü yaptığı güncellemede, Zaporijya Oblastı'nda 24 saat içinde Vladimir Putin'in 300'den fazla askerinin öldüğünü veya yaralandığını bildirdi.

Ukraynalı komutan General Oleksandr Tarnavski, Rus güçlerinin önceki gün Ukrayna mevzilerine 18 ayrı seferde 830 saldırı, bir roket ve 23 hava saldırısı düzenlediğini söyledi. Buna misilleme olarak General Tarnavski'ye bağlı topçu birlikleri gün içinde 1232 atış görevi gerçekleştirdi.

Şiddetli çatışmalar yaşandığını belirten bu güncelleme, önceki yıl şubatta istilanın başlamasından bu yana Rus güçleriyle Ukrayna birliklerinin amansız bir çatışmaya girdiği Zaporijya Oblastı'ndaki Tavriya köyünden geldi.

Tavriya Operasyonel ve Stratejik Birlik Grubu Komutanı resmi Telegram kanalından yaptığı açıklamada şöyle dedi:

Düşman son bir günde 325 kişi kaybetti. Bunların 130'u geri dönüşü olmayan şekilde zarar gördü, 194'ü yaralandı, biri de esir alındı.

Birliğin üst düzey askeri yetkilisi, birliğinin 48 parça Rus askeri teçhizatını imha ettiğini söyledi.

General, "Bunlar arasında 3 tank, 8 zırhlı savaş aracı, 7 topçu sistemi ve havan topu, bir çok namlulu roketatar sistemi, 14 İHA ve 15 parça araç var" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Komutan, Ruslara ait bir mühimmat deposu ve başka bir stratejik nesnenin de imha edildiğini belirtti.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı çarşamba günü yaptığı açıklamada, ülkenin güçlerinin taarruz operasyonlarını sürdürdüğünü ve Rusya'nın Melitopol yönündeki insan gücüyle teçhizatında kayda değer kayıplara yol açtığını bildirse de ölen veya yaralananlara ve zayiata ilişkin bir sayı vermedi.

Savaşı takip eden uzmanlar, Rusya'nın batıda yer alan Zaporijya Oblastı'ndaki kayıplarında kayda değer bir fırlama yaşandığını söylüyor. ABD merkezli Savaş Çalışmaları Enstitüsü, Rus ordusunun muhtemelen "Rus komutanlığının cephenin bu kısmına yatay biçimde yeniden konuşlandırmayı istediği, muharebeye hazır birliklerin mevcut bulunmamasıyla" uğraşmasından dolayı bu artışın yaşandığını belirtiyor.

Tavriisk Kuvvetler Grubu Sözcüsü Albay Oleksandr Shtupun'a göre Rus birliklerinin salı günü kaydedilen kaybı, "Rus kuvvetlerinin günde yaklaşık 200 personel kaybettiği önceki iki günden kayda değer derecede daha yüksek".

Rusya seçkin hava indirme birliği (VDV) güçlerini, savaşta stratejik bir bölge olan ve Avrupa'nın en büyük nükleer santraline ev sahipliği yapan Zaporijya'ya konuşlandırmıştı.

Ancak sözcü Shtupun, Rusya'nın seçkin birliklerine "koruma" görevi görecek "Storm-Z" müfrezeleri adlı hükümlü askerler gönderdiğini eklerken ABD merkezli düşünce kuruluşu bunun "muhtemelen, olası bir geri çekilmede VDV birliklerini koruma ihtiyacına yönelik olduğunu" belirtiyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU