Akşener: Türkiye için nefsini ezen, egosundan vazgeçen insanlarız

İYİ Parti lideri Akşener, "Millet İttifakı’nın iki büyükşehri kazanmasının fikir babası, samimiyetle söylüyorum Koray Aydın’dır. Eylemi yapan da biziz" dedi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara’da Mamak’ta, seçim koordinasyon merkezi açılışında konuştu.

Konuşmasında 1028 seçimlerini hatırlatan Akşener, "biz o seçime girmemiş olsaydık, AK Parti ve paydaşlarının Meclis’teki çoğunluğu bitmiş olmazdı. Bugün Meclis’te bizim grubumuz olmasaydı AK Parti anayasayı değiştirecek çoğunluğu elde ederdi" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Akşener şöyle devam etti:

31 Mart’a giderken CHP’ye bir teklifte bulunduk. Bunun sonucu olarak 11 büyükşehir alındı ama en önemlisi Sayın Erdoğan ve arkadaşlarının çok önem verdiği İstanbul ve Ankara gitti. Millet İttifakı’nın bu iki büyükşehri kazanmasının fikir babası sayın Koray Aydın’dır, eylemi yapan da biziz.

Biz Türkiye için strateji üreten, nefsini ezen, egosundan vazgeçen insanlarız.

Bizden sonra Türkiye’deki siyaset değişti. Onun için Recep Bey en çok bana ve arkadaşlarıma iftira atıyor.    

"Başbakan olmamı istiyorsanız, partimizi birinci çıkaracaksınız"

İYİ Parti ve CHP'nin ayrı listelerle seçime girdiğinin altını çizen Akşener "Unutulmaması gereken bir şey var; Sadece iki parti olarak iki ayrı logoyla seçime gidiyoruz. Benim adımı görmeyeceksiniz. Ama İYİ Parti’nin güneşine oy vereceksiniz. Yani biz, herhangi bir partinin logosu altında seçime girmiyoruz. Hiç de öyle girmedik. 14 Mayıs akşamına kadar ikna ettiğiniz her kardeşinize bunu söyleyeceksiniz. Parlamenter sistemin konuşulacağı son seçimdir bu. İYİ Parti’yi birinci çıkaracağız, Sayın Kılıçdaroğlu’nu da cumhurbaşkanı seçeceğiz. Benim başbakan olmamı istiyorsanız, partimizi birinci çıkaracaksınız" ifadelerini kullandı.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU