Rusya Dışişleri: G20'de Türkiye ile doğalgaz işbirliğini artırmaya yönelik girişimi duyuracağız

Rusya’dan yapılan açıklamada, "Türkiye ile doğalgaz işbirliğini artırmak, büyük miktarda tahıl ve gübre sevkiyatı yapmak da dahil olmak üzere çeşitli inisiyatifler alınması planlanmaktadır" denildi

Fotoğraf: AA

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın gelecek hafta Endonezya'da yapılacak G20 zirvesinde tahıl ihracatı ve Türkiye ile doğalgaz işbirliği konularında çeşitli girişimlerde bulunacağını açıkladı.

Yapılan açıklamada, "Türkiye ile doğalgaz işbirliğini artırmak, büyük miktarda tahıl ve gübre sevkiyatı yapmak da dahil olmak üzere çeşitli inisiyatifler alınması planlanmaktadır" denildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bakanlık, zirvenin "çok kutuplu" bir dünyanın kurulmasına katkıda bulunacağını umduğunu belirtti.

Zirveye Devlet Başkanı Vladimir Putin bizzat katılmayacak ve Rusya'yı Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov temsil edecek. Putin'in zirveye video bağlantısı ile katılması bekleniyor.

Zirveye şahsen katılmayacak olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus gazının Avrupa'ya sevkiyatında Türkiye'nin daha fazla rol oynayabileceğini belirterek Avrupa'daki alıcılar için Türkiye'de doğalgaz ticaret merkezi kurma önerisinde bulunmuş, Erdoğan'da fikri desteklemişti.

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU