Soylu: Onursuz olan, Kılıçdaroğlu'dur

İçişleri Bakanı Soylu paylaşımında "Kaç seçim kaybettiğini unuttuğumuz, koltuğunu işgal eden Kılıçdaroğlu onursuzdur" ifadesini kullandı

Kolaj: Independent Türkçe

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu bugün partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik eleştirilerde bulundu. 

Kılıçdaroğlu konuşmasında şunları söyledi:

Sırp çete lideri İstanbul'da yakalandı. 8 yıldır İstanbul'da villada oturuyor beyefendi. Saray, fotoroman ne yapıyorlar? Ağırlıyorlar herhalde. 8 yıldır beyefendi orada. Polis arama, kazı yapıyor. Kaybolan erkekler, kadınlar var. Biz üstlerine gittikleri zaman hareket ediyorlar ama bunlar beceremezler. Parayla teslim alınmışsanız iradeniz teslim alınmış demektir. Bunlar İstanbul'da her türlü pisliğe bulaşıyor. Bana 'ispat et ispat' diyorlardı ya. Daha neyini ispat edeyim? 8 yıldır krallar gibi yaşıyor adam İstanbul'da. Yakasını tut ve götür mahkemeye diyorsanız ona millet karar verecek. İktidara geleceğiz, göreceksiniz. Tek tek yakalarından yapışıp hakim huzuruna çıkaracağız. Bizim fotoroman nerede? Bir insanın gram onuru olsa bir dakika durmaz istifa eder. Böyle insanlar ülkeye en büyük zararı veriyorlar. Hamisi kim? Sarayda oturan zat. El ele verip bu işleri çeviriyorlar. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bakan Soylu, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na Twitter hesabından tepki gösterdi.

Paylaşımında "Onursuz olan Kılıçdaroğlu'dur" ifadesine yer veren Soylu "Büyükelçilere bu cennet vatanı pazarlayan Askerimize "kimyasal silah" kullanıyor iftirası atanları savunan Emniyet ve Jandarma'ya "cari açığı kapatmak için uyuşturucu ticareti" yaftası takan PKK’nın Suriye kolu PYD'yi "barış elçisi"(!) ilan eden PKK mensuplarını sözde "gazeteci" diyerek savunan, Türkiye'de terör bitiyor diye üzülen,Eşkıya takımına mahkeme bastıran, 15 Temmuz'a "tiyatro" diyen, Kaç seçim kaybettiğini unuttuğumuz, koltuğunu işgal eden, KILIÇDAROĞLU ONURSUZDUR!" dedi.

CHP'den yanıt: Suç İşleri Bakanından alacak ONUR dersimiz yoktur

Soylu'nun bu paylaşımına yanıt CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay'dan geldi. Altay sosyal medya hesabından verdiği yanıtında şu ifadelere yer verdi:

Kara para aklayıcıların hamisi

Kripto vurguncuların ağabeysi

10 000 Dolar mafya ödemesinin sır küpü

Uyuşturucu baronlarının reklam yüzü olan Suç İşleri Bakanından alacak ONUR dersimiz yoktur.

 

CHP Grup Bşkanvekili Özgür Özel de Soylu'ya tepki veren isimler arasındaydı. Özel tepkisini "Genel Başkanımıza hadsiz ifadelerle saldıran zat, iftira ve yalanlarla dolu bir twit atmış. Dün tükürdüğün yüzü öpen, dün küfrettiğine methiyeler düzen yalan bitmeden doğru söz etmeyen bir zavallısın. İlk seçimde o koltuktan ineceksin! Hesap vereceksin!!!" diyerek dile getirdi.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU