Soylu “eşkıya takımı” dedi, Bozdağ kınadı, CHP’liler yanıt verdi: Sen bu ülkenin yüz karasısın suç işleri bakanı

Vefa Salman’ın duruşmasında CHP'liler, mahkeme heyetine tepki gösterdi

Fotoğraf: Twitter

CHP'lilerin Yalova'da Ağır Ceza Mahkemesi heyetine gösterdiği tepki tartışma konusu oldu.

Tepkiye ilişkin Soylu, “Dün İçişleri Bakanlığı önüne gelip tehditler ve hakaretler savuran eşkıya takımı, bugün de mahkeme bastı” dedi.

Bozdağ ise "İçinde kimi milletvekillerinin de olduğu bazı CHP'liler yargılama sırasında Yalova'da Ağır Ceza Mahkemesi heyetine saygısızlık ediyor, hakaret yapıyorlar, tehdit savuruyorlar, bağırıyorlar, kabalığın âlâsını gösteriyorlar. Bu haddini ve kendini bilmez CHP'lileri kınıyorum" ifadesini kullandı.

CHP'lilerin yaptığının, hukuk tanımazlık, haddini bilmezlik olduğunu belirten Bozdağ, "Yargı görevini yapanı ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüstür, yargı görevi yapanları tehdittir, yargı görevi yapanlara saygısızlıktır, hakarettir. Bu ilkelliği reddediyoruz. İşte CHP'nin hukuk devleti anlayışı" paylaşımında bulundu.

Bozdağ, Türkiye'nin hukuk devleti olduğunu, hiç kimsenin hakim ve savcılara emir, talimat veremeyeceğini, tavsiye ve telkinde bulunamayacağını vurguladı. Bakan Bozdağ, hiç kimsenin, hakim ve savcılara hakaret edemeyeceğini, onları tehdit edemeyeceğini belirtti.

Mahkemelerin adaletin tecelli ettiği, hak ve hakikatin tespit edildiği, herkese hakkının ve hak ettiğinin verildiği yerler olduğunu dile getiren Bozdağ şunları kaydetti:

Mahkemelerde hukuk tanımazlığa asla izin verilmez. Yargılama düzenini bozanın, düzen kuran usul kurallarının uygulanmasından şikayet hakkı yoktur. Kanun önünde herkes eşittir. Milletvekili veya siyasi bir kişilik olmak hiç kimseye mahkemeye, hakim ve savcıya saygısızlık, hakaret ve tehdit etme hakkı vermez. Taşıdığı unvanı ya da sıfatı istismar etmek marifet değil, olsa olsa haddini ve kendini bilmezliktir.

CHP’lilerden yanıt

Heyete tepki gösteren CHP’lilerden Ali Mahir Başarır, Soylu’ya “Bir eşkiya arıyorsan aynaya bak suç işleri bakanı; suçsuz günahsız bir belediye Başkanının hakkını gasp ettin Utanmaz adam! başsavcıları arıyorsun talimat veriyorsun! Bu ülkenin yüz karasısın sen!” yanıtını verdi.

Seyit Torun ise, “Bak Fotoroman Süleyman! Sen, Yalova’da suçsuz belediye başkanımızı görevden alıp, rüşvetten ceza alan AKP’li başkanlarla fotoğraf veren bir bakansın! Sen bu devletin yüz karası olarak anılacaksın!” tepkisi gösterdi.

Muharrem Erkek, “Asıl eşkıyalık halkın iradesini gasp etmektir, adaleti engellemektir!” diyerek, “Eşkıya arıyorsan yanındaki uyuşturucu baronlarına, mafyadan 10 bin dolar rüşvet alan arkadaşına bakacaksın. Vefa Salman’ın dosyasındaki bilirkişi raporlarını oku! Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır!” ifadelerini kullandı.

Yalova Belediyesinde "zimmete para geçirilmesi" iddiasıyla Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Vefa Salman'ın duruşmasında CHP'lilerin mahkeme heyetine tepki göstermişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU