Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yılbaşında refah kayıplarını telafi edecek adımları atacağız

Erdoğan “Bu kardeşiniz bu görevde olduğu sürece, faiz her geçen gün, her geçen hafta, her geçen ay inmeye devam edecektir” dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir Kuva-yı Milliye Meydanı'nda düzenlenen "Balıkesir OSB, Çamlık Millet Bahçesi, Ardıçtepe Barajı ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni"ne katıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Karadenizde görev yapan sismik araştırma gemilerine dikkat çeken Erdoğan, “Bunlarla beraber şimdi doğal gazımızı da çıkardığımız andan itibaren Türkiye'nin nereye varacağını anlayın” dedi.

“En büyük sorunumuz geçtiğimiz aralık ayından itibaren malum yükselişe geçen enflasyonun, insanlarımızın günlük hayatında yol açtığı sıkıntılardır” diyen Erdoğan şunları söyledi:

Yüksek enflasyon tüm dünyanın sorunudur. Avrupa ve ABD'de yaşayan yakınlarınıza telefon açıp enflasyonun yansımalarını sorun. Gerçek tabloyu onlar size anlatacaktır.

İnsanlarımızın refah düzeyinde yaşanan kayıpları en iyi biz biliyoruz, telafi edecek tedbirleri de biz alıyoruz. Ülkemizin ve milletimizin hiçbir meselesinde olmadığı gibi hayat pahalılığı hususunda da gözümüzü gerçeklere kapatmadık. Erdemden yoksun belli kesimler tamamen milletimizi karamsarlığa sürükleme gayesiyle ortalığı yaygaraya vermeye çalışıyor. Birileri de puslu havayı fırsat bilerek devleti ve milleti soyma peşine düşüyor. Yaygaracı ve fırsatçılara meydanı bırakmadık, bırakmayız.

Telafi adımı yılbaşında

Yaptığımız yüksek ücret artışlarıyla herkesin yanında yer aldık. Göreve geldiğimizde neydi burs 45 liracıktı. Şimdi burs 850 lira oldu ve doktora öğrencilerininki asgari ücrete çıktı. İnşallah yılbaşında tüm bu kesimlerin durumlarını tekrar düzenleyerek refah kayıplarını telafi edecek adımlar atacağız. Türkiye güçlü bir ülkedir. Bu ülkeye yaptığımız en büyük hizmetlerden biri kamu mali dengesindeki bozulmalara izin vermeyişimiz olmuştur.

Faiz düşmeye devam edecek

Kamu bankalarının yatırımcıya kredi konusunda yardımcı olacağını  söyleyen Erdoğan, faiz için ise şu ifadeleri kullandı:

Bu kardeşiniz bu görevde olduğu sürece, faiz her geçen gün, her geçen hafta, her geçen ay inmeye devam edecektir. Kimse bize bu konuda akıl vermesin. Fiyatlardaki dalgalanmayla mücadele ediyor, insanlarımızın gelirlerini yeni fiyat seviyesine göre yükseltmeye çalışıyoruz

 

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU