İmamoğlu: İBB ve iştirak şirketleri çalışanlarımızın hesabına tek seferde 27 bin TL maaş promosyonu yatırılacaktır

İBB Başkanı İmmaoğlu "Çalışanlarımızın refahı için yoğun çalıştık ve iyi bir sonuca ulaştık" ifadesini kullandı

Fotoğraf: Reuters

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu belediye çalışanalrına 27 bin lira promosyan yatırılaıcağını duyuru.

İmamoğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Çalışanlarımızın refahı için yoğun çalıştık ve iyi bir sonuca ulaştık. İBB ve iştirak şirketleri çalışanlarımızın hesabına tek seferde 27.000 TL maaş promosyonu yatırılacaktır. Hayırlı olsun" ifadesine yer verdi.

Seyhan Belediyesi’nden KHK’lı çalışanlarına 20 bin TL promosyon

Öte yandan Seyhan Belediyesi’nde, kadrolu işçi, memur ve sözleşmeli personelin ardından, KHK’lı çalışanların banka promosyonu ihalesi de anlaşmayla sonuçlandı. 1906 çalışanı kapsayan ihale ile çalışanların hesabına kişi başına tek seferde 20 bin TL promosyon bedeli yatırılacak.

Seyhan Belediyesi bünyesinde görev yapan memur, kadrolu işçi ve sözleşmeli olmak üzere 638 personeli kapsayan banka promosyonu ihalesini İş Bankası kazanmıştı. Banka, 40 aylık süre için belediye bünyesindeki çalışanların her birine tek seferde 28 bin 100 TL ödemeyi taahhüt etmişti.

Seyhan İmar A.Ş. bünyesinde çalışan KHK’lı işçilerin banka promosyonu ihalesi dün Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. 7 bankanın katıldığı ihalede teklifler alındıktan sonra gerçekleştirilen açık artırmada sonucunda, 40 aylık dönemi kapsayan ihaleyi 1906 işçinin her biri için tek seferde 20 bin TL teklif ederek en yüksek promosyon bedelini taahhüt eden İş Bankası kazandı.

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, “Her zaman emekten ve emekçiden yana olduk. Çalışanlarımızın daha önce aldığı promosyon bedellerinin ekonomik kriz koşullarına uygun olarak güncellenmesi için çalışanlarımızın talebi doğrultusunda, sendikaların temsilcileriyle birlikte uyum içinde çalıştık. Önce kadrolu işçilerimiz, memurlarımız ve sözleşmeli personellerimizin, şimdi de Seyhan İmar AŞ bünyesinde çalışan KHK’lı işçilerimizin banka promosyonu ihaleleri gerçekleştirildi. Emekçilerimizin elde ettiği bu önemli kazanımların diğer belediyelere de örnek olacağına inanıyorum. Tüm emekçilerimize hayırlı, uğurlu olsun. Güle güle harcasınlar” dedi.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU