Ünlü NFT koleksiyonu The Bored Ape Yacht Club hacklendi: Kayıp büyük

Bir topluluk yöneticisinin hesabına sızan bilgisayar korsanları, Discord sunucusuna yolladıkları bir yemleme bağlantısından yararlandı

Bored Ape Yacht Club; Gargamel, Gordon Goner, Emperor Tomato Ketchup ve No Sass takma adlarını kullanan anonim geliştiriciler tarafından başlatıldı (Rolling Stone)

Bored Ape Yacht Club'ın (BAYC) Discord sunucusu haftasonu hack'lendi ve 200 ETH (360 bin dolar) değerinde NFT çalındı.

BAYC'nin resmi Twitter hesabından yapılan 4 Haziran tarihli açıklamada, "Discord sunucularımız bugün kısa süreliğine kötüye kullanıldı. Ekip bunu kısa sürede fark ederek hızla ele aldı" ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında, "Sürpriz basım veya hediye token sunmadığımızı hatırlatmak isteriz" ifadesi kullanıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Blok zinciri güvenlik firması PeckShield'ın verilerine göre, söz konusu dolandırıcılıkta bir BAYC ve iki Mutant Apes token'ı çalındı.

Dolandırıcılığın, Yuga Labs topluluk yöneticisi Boris Vagner'in Discord hesabının ele geçirilmesiyle yapıldığı öne sürülüyor. Hesabın kontrolü ele geçirildikten sonra, bilgisayar korsanları grubun özel bir hediye sunduğunu iddia etti. Ancak paylaşılan bağlantı aslında bir yemleme (phishing / kullanıcı adları, şifreler, kredi kartı bilgileri gibi gizli bilgilere ulaşmak için yapılan saldırılar -ed.n.) sitesine yönlendiriyordu.

Kripto paraların, kullanıcılar siteyi ziyaret edip NFT basmaya çalışırken çalınmış olması muhtemel.

Blok zinciri güvenlik firması PeckShield; Bored Ape Yacht Club, Otherdeed, Bored App Kennel Club ve Mutant Ape Yacht Club projelerindekiler dahil yaklaşık 32 NFT'nin çalındığını belirtiyor.

Fortune'a göre Richard Vagner, TSİ 12:00'de gönderdiği Discord mesajında, "Hey @millet bir saat önce hack'lendik, umarım kimse herhangi bir bağlantıya tıklamamıştır" dedi.

Discord ve Boris'in hesabının kontrolünü geri aldık, şükürler olsun ki tüm sunucuyu silmemiş.

The Independent yorum almak için Yuga Labs'le temasa geçti ama henüz yanıt alamadı.

NFT'ler ve özellikle Bored Aped Yacht Club, çok sayıda saldırının hedefi oluyor. Örneğin geçen ay resmi Instagram hesabı ele geçirilmişti. Gruptan paylaşılan bir tweet'te, "Bugün basım yapılmayacak. Görünüşe göre BAYC Instagram hacklenmiş. Hiçbir şey basmayın, bağlantılara tıklamayın veya cüzdanınızı herhangi bir şeye bağlamayın" denmişti.

Motherboard'a göre, blok zinciri kayıtları bilgisayar korsanlarına ait olduğu düşünülen bir adresin birkaç saatlik zaman zarfında 134 NFT aldığını gösteriyor. Hesabın nasıl ele geçirildiğiyse belirsiz.

Daha önce de bir NFT koleksiyoncusu bir yemleme bağlantısına aldanınca, bilgisayar korsanları 2,2 milyon dolar değerinde maymun görselini çalmıştı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU