Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Bırak bu hikayeleri, hala sınırdan akın akın kaçaklar geliyor

CHP lideri, Erdoğan’a, “Güvenlik güçlerini teyakkuza geçir ve sınırdan tek bir kaçağın geçmesine izin verme” dedi

Görsel: AA - Independent Türkçe

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “1 milyon Suriyeli kardeşimizin gönüllü geri dönüşünü sağlayacak yeni bir projenin hazırlıkları içindeyiz" açıklamasına, “Erdoğan bırak bu hikayeleri, hala sınırdan akın akın kaçaklar geliyor” ifadesiyle yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından Erdoğan’ın açıklamalarına ilişkin bir haberi paylaştı.

Erdoğan’a “Güvenlik güçlerini teyakkuza geçir ve sınırdan tek bir kaçağın geçmesine izin verme” diyen CHP lideri, “Zaten biz gerisini iki yılda göndereceğiz, senin yalandan projelerine hepimizin karnı tok” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ ne demişti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, göçü sınır ötesinde tutmaya yönelik stratejilerini gönüllü geri dönüşleri teşvik edecek projelerle desteklediklerini anlatarak, şöyle konuşmuştu:

Briket evler bu adımlardan biriydi. Şimdi de ülkemizde misafir ettiğimiz 1 milyon Suriyeli kardeşimizin gönüllü geri dönüşünü sağlayacak yeni bir projenin hazırlıkları içindeyiz. Bu projeyi, ülkemizdeki ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle hayata geçireceğiz. Azez, Cerablus, El Bab, Tel Abyad ve Resualyn başta olmak üzere 13 ayrı bölgedeki yerel meclislerle birlikte yürüteceğimiz bu proje, bir hayli kapsamlıdır. Konuttan okul ve hastaneye kadar günlük hayatın tüm ihtiyaçları ile tarımdan sanayiye kadar kendi kendine yeterli tüm ekonomik altyapı, bu projenin içinde yer alacaktır. İnşallah Suriye'nin diğer kısımları da zaman içinde güvenli hale geldiğinde, oralarda da benzer çalışmaları yürüterek, gönüllü geri dönüşler için gereken zemini hazırlamanın gayreti içinde olacağız.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU